Wpis z mikrobloga

https://www.netia.pl/pl/pomoc/pomoc-techniczna-i-awarie/internet-stacjonarny/urzadzenia/huawei-hg8145b7n
Czy ktos jest w stanie mi powiedziec co to za model? W internecie nic nie widze, w zasadzie szukajac "Google Lens" widze tylko samych dostawcow ISP ktorzy maja owy router. One sa jakies dedykowane, ze nie sposob podejrzec co to jest za router/ jaki model. Chcialbym poznac wymiary, zeby sprawdzic czy wejdzie mi do skrzynki technicznej nad drzwiami... :c
Google podpowiada jedynie eg8145b7n, ale widze ze to zupelnie inny wyglad
#netia #router #huawei
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@slideroh: Jeżeli nie bierzesz opcji powyżej 1Gb/s to w skrzynce technicznej umieść ONT, a router umieść w miejscu docelowym, żeby siał dobrze WiFi. O ONT upomnij się podczas zamawiania usługi i podczas ew. kontaktu montera przed instalacją.
  • Odpowiedz
  • 0
@MichaelT128 byłaby to opcja, tylko sa dwie przeszkody.

1. W skrzynce teletechnicznej mam wyprowadzone dwa kable do dwóch pokoi. Jakbym podłączył tylko ONT to dalej poprowadzę juz tylko jeden kabel, musiałbym w skrzynce teletechnicznej przed jeszcze postawić switch/router przewodowy, tam wpiąć 2 kable, i wtedy w 1 pokoju mieć router bezprzewodowy, a w drugim AP/bezpośrednie połączenie.
2. Chciałem powyzej 1gbps

Aktualnie w skrzynce mam comboONT z 1gbps i na styk sie mieści i ładnie
  • Odpowiedz