Aktywne Wpisy

Medokin99 +619
#motoryzacja #honda
Jeżeli myśleliście że ostatnio mieliście nie farta to przeczytajcie to.
Wczoraj udało mi się zakupić mój pierwszy samochód, byłem wraz z właścicielem na stacji diagnostycznej, żadnej rdzy, żadnych wycieków, perełka.
O godzinie 19 wróciłem pod blok i zaparkowałem, poszedłem spać a o 6 budzi mnie policja
- dzień dobry, czy jest pan właścicielem hondy?
Jeżeli myśleliście że ostatnio mieliście nie farta to przeczytajcie to.
Wczoraj udało mi się zakupić mój pierwszy samochód, byłem wraz z właścicielem na stacji diagnostycznej, żadnej rdzy, żadnych wycieków, perełka.
O godzinie 19 wróciłem pod blok i zaparkowałem, poszedłem spać a o 6 budzi mnie policja
- dzień dobry, czy jest pan właścicielem hondy?
źródło: IMG_8733
Pobierz
wscieklykabanos +508

Osoby prowadzące działalność czy spółkę nie są objęte L4 w wysokości 80% zarobków i utrata dochodu może być szczególnie bolesna, szczególnie w czasach dużych zobowiązań kredytowych, leasingowych, czy wyższych kosztów życia, które rosną wraz z zarobkami. Typowe umowy ubezpieczenia obejmują na przykład pobyt w szpitalu, czy uszczerbek na zdrowiu, ale nie każde zdarzenie kończy się hospitalizacją, a adekwatne sumy ubezpieczenia byłyby po prostu drogie. Jaka jest alternatywa dla zabezpieczenia bieżącej płynności finansowej? Czasowa niezdolność do pracy.
Istnieją dwa warianty. Pierwszy, czyli czasowa niezdolność do pracy wypłacana od 21 dnia(choroba), 14 dnia(wypadek). Druga opcja, wypłata od 1 dnia, ale gdy łączny niezdolności okres przekracza 30 dni niezdolności. Zdarzenie może być zarówno wynikiem choroby, jak i wypadku. Ustalamy miesięczną kwotę renty, która nie powinna przekraczać 80% naszych zarobków.
Ile to kosztuje? Dla 30 latka, przy płatności rocznej dającej zniżki suma 8000 zł miesięcznie to 141 zł/msc - wariant 1 lub 176 zł/msc - wariant 2. Składka rośnie proporcjonalnie i liniowo, gdy podnosimy SU.
Dla 40 latka składka wyniesie odpowiednio 156 zł lub 195 zł.
Maksymalny okres odszkodowawczy to 24 miesiące. Ważne jest to, że zdarzenie to ma wykluczać wykonywanie Waszego zawodu, nie wszystkich. Szczególnie istotne jest to dla programistów, lekarzy, architektów. Firma, która oferuje to rozwiązanie czyli Lloyds ubezpiecza także trwałą niezdolność i jako jedyna na rynku traktuję ją jako niezdolność od konkretnie wykonywanego zawodu.
Rozwiązanie to jest dostępne tylko dla przedsiębiorców. Nie możemy tego zrobić, gdy mamy etat, chyba, że dla okresu wyczekiwania 180 dni, identycznego jak dla L4. Jest to związane z tym, że mając możliwość uzyskania podwójnego świadczenia pokusa podrobienia zaświadczenia lekarskiego byłaby bardzo duża.
Ubezpieczenia dotyczą różnych kategorii kosztów, czymś innym jest kapitał dla rodziny i dzieci po śmierci, odrębnie zabezpieczamy wysokie koszty leczenia nowotworu czy chorób, a niezdolność do pracy można podzielić na trwałą lub czasową. Rozwiązanie to ma większość moich klientów na JDG i bardzo je sobie chwalą, jeśli chcesz żebym policzył to dla Ciebie napisz wiadomość prywatną.
źródło: Zrzut ekranu 2025-10-21 o 15.07.31
PobierzA o ile dobrze rozumiem, warianty, o których piszesz działają w przypadku długiej niezdolności do pracy - nawet wariant wypłaty od pierwszego dnia działa wtedy, gdy niezdolność do pracy przekracza 30 dni.
Innymi słowy - jak ktoś będzie miał grypę i tydzień leżenia z gorączką w łóżku, to z Twojej oferty nic nie otrzyma