Aktywne Wpisy
nowszyja +45
Czaicie, że w 2025 roku Polacy tłumnie wykańczają mieszkania panelami winylowymi, czyli gumolitem? Plastikowe g---o, symbol biedy lat 90-tych wrócił do mieszkań jako boazeria milenialsów xDDDDD
#polskiedomy #polakicebulaki #architektura #mieszkaniedeweloperskie
#polskiedomy #polakicebulaki #architektura #mieszkaniedeweloperskie
źródło: images
Pobierz
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

tl:dr
Czy w okolicy Rzeszowa jest jakaś ciekawa strzelnica?
Zastanawiam się nad kupnem AR-15 -> LFA LF556.
Pieniądze uzbierane mam, jednak cały czas rozważam zakup. Nie chcę po prostu posiadać ale też jednak mieć trochę zabawy z tego.
Głównym problemem są strzelnice - w najbliższej okolicy nie ma za bardzo żadnych sensownych.
Są dwie LOKu:
- Stalowa Wola - ponoć można wchodzić tylko jako członek klubu, gdzie wstępne to 2000zł, oś 50m,
- Tarnobrzeg - tam nie znam warunków wstępu, za to oś 100m ale mam jakieś 45 minut jazdy.
W dość niedalekiej odległości jest strzelnica prywaciarzy, otwarta, na 50m, czasem jest możliwość postrzelania dynamicznego ale w dość ograniczonym terenie i musi być kilka warunków spełnionych, więc raczej będzie to rzadka sprawa.
Jest jeszcze jakaś strzelnica oś 80m (45 minut drogi), a dalej to już Rzeszów.
Z tego wychodzi, że czasem pobawiłbym się dynamicznie, a w większości postrzelałbym do tarczy na 50, może 80m, co jest raczej dość nudnawym zajęciem (ponoć zabawa zaczyna się od 100 metrów, jak nie więcej).
Ma ktoś doświadczenie z ubogą "ofertą" strzelnic wokół siebie, a i tak czerpie radość z posiadania ARki?
Może ktoś ma do polecenia jakąś ciekawą, dostępną dla kogoś z zewnątrz ciekawą strzelnicę w opisanej wyżej okolicy? Może jest coś pokroju IPSC?
I główne pytanie - kupować, czy nie kupować? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ogólnie jestem świeży w temacie i chcę się dowiedzieć ile mogę :)
Głównie pistolet albo rewolwer (zawody PiRO), zawody strzelbowe w niektórych regionach (np. okolice trójmiasta), PCC jakoś tam się utrzymuje.
Obczaj może zawody typu PRS shooting, może macie coś w okolicy.
No i zawody Lekka Piechota, ale to raczej nie w tę stronę szukasz.
Problem z dynamiką w AR15 jest taki, że to wymaga większych dystansów i mało jest takich strzelnic, a jak masz strzelać na 15-25 metrów to lepiej
@krystekw2: to i tak nieźle xd