Wpis z mikrobloga

"Andrzej Duda z posadą w MKOL? Opcja jest brana pod uwagę"

A dzisiaj:

"Jak ogląda się program Andrzeja Dudy w Kanale Zero? Nie jest najlepiej"

Uwielbiam jak zmieniły się nagłówki odnośnie dudy xD Piękna weryfikacja ile znaczą tacy ludzie po spełnieniu swojej roli jako długopisa.

#polityka #neuropa #4konserwy #heheszki #pis
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 75
@galicjanin:

Nie no, oddzielmy trochę Lecha jako osobę na świecie i Lecha z wykopu. Ja wiem kim ten czlowiek jest w rzeczywistości ale jeśli chodzi o jego popularność na świecie i ogólnie w masowej kulturze, to mało który Polak może do niego startować.
  • Odpowiedz
@FireDash: Trzeba było zrobić, jak każdy inny prezydent kończący kadencję. Zrobić sobie przerwę od mediów, odstawić politykę, nabrać dystansu do partii-matki, a potem wrócić i powiedzieć coś interesującego z pozycji doświadczonego obserwatora, jak to robi np. Kwaśniewski.
A duda od razu miał parcie na szkło i chyba wydawało mu się, że jako były prezydent Polski będzie przez wszystkich rozchwytywany. Tymczasem nikogo nie obchodzi jego zdanie, a chwycił go jedynie Stanowski,
  • Odpowiedz
@FireDash: Ciekawe, czy on myślał, że się w Internecie jakkolwiek wybije...Zrozumiałem jego odklejkę, gdy zaczął rapować o ostrym cieniu mgły. Facet lekko po czterdziestce, a zachowywał się jak niczego nieświadomy starzec, który nie ogarnia tego, jak wielkie z siebie robi pośmiewisko. W PIS mamy samych mentalnych starców - ludzi bez normalnych zainteresowań, znajomości, pasji i otrzaskania w życiu "normalnych" ludzi, przez co tak dużą rolę pełni teraz Kanał Zero. Stanowski
  • Odpowiedz
  • 2
@FireDash

@galicjanin:

Nie no, oddzielmy trochę Lecha jako osobę na świecie i Lecha z wykopu. Ja wiem kim ten czlowiek jest w rzeczywistości ale jeśli chodzi o jego popularność na świecie i ogólnie w masowej kulturze, to mało który Polak może do
  • Odpowiedz
@FireDash: nie ma co się ograniczać tylko do ostatniego prezydenta, u nas to samo stało się z każdym. Wałęsa, Kwaśniewski, Komorowski nie robili po prezydenturze. czasami coś skomentowali ale zawodowo to po prostu emerytura dzień po zejściu z urzędu. Nie ma chyba przyczyn czemu z Dudą miałoby być inaczej
  • Odpowiedz
  • 0
@stan-tookie-1:

Oni byli w stanie chociaż zachować jakąś powagę po odejściu, szczególnie Kwaśniewski teraz w telewizji prezentuje się w miarę ok i nie wstyd o nim mówić, że był prezydentem (nie oceniam jakim prezydentem był).

A no i o tym zachowywaniu powagi to naturalnie nie wliczam Wałęsy, bo to przypadek odmienny od wszystkiego na świecie ale i tak trzeba go szanować za to, że sam własnymi rękami komunę obalił.

Z
  • Odpowiedz
szczególnie Kwaśniewski teraz w telewizji prezentuje się w miarę ok

@FireDash: to i Duda może za 20 lat będzie się prezentował w miarę ok. to nie jest łatwy moment w życiu przejście na emeryturę, cywile sobie czasami nie radzą a co dopiero jak schodzisz z tak wysokiego konia.

kwalifikacje chyba miał największe żeby robić coś innego, Kwaśniewski bez szkoły, Komorowski po historii i Duda po prawie. tylko to taki problem,
  • Odpowiedz
A duda od razu miał parcie na szkło i chyba wydawało mu się, że jako były prezydent Polski będzie przez wszystkich rozchwytywany.

@lewoprawo: Wydaje mi się, że on po prostu promuje swoją książkę we współpracy z KZ i nie ma co się doczytywać tutaj czegoś więcej. W jego wypadku jest to najlepszy moment, bo raz, że on nigdy nie był traktowany poważnie, a dwa że poza wyreżyserowanymi wiecami nigdy nie
  • Odpowiedz
@FireDash: @lewoprawo @patryk-wuwuw
Dla mnie to wygląda trochę tak, jakby Duda stracił kontakt z rzeczywistością. On uwierzył, że oba zwycięstwa i poparcie połowy Polaków to jego prywatne sukcesy, dopiero koniec kadencji brutalnie to zweryfikował.
I myślę że największy ból tego człowieka to właśnie to, że w jednym momencie stał się kompletnie nieważny, niepotrzebny i niezauważalny.

A ja tylko co i raz zerkam ile ma odsłon i uśmiecham się
  • Odpowiedz