#homeassistant #zigbee2mqtt #zigbee Czy ten sterownik Gladepto GL-CP-204P Allegro Ma możliwość sterowania oddzielnie każdym wyjściem V- przy trybie mono? Nie mówię już o samym ściemnianiu, bo przy współnym zasilaniu V+ raczej nie ma szans, ale czy da radę oddzielnie załączać paski LED?
@mdk007: w zigbee2mqtt będziesz miał standardową encję typu light z możliwością załączania całości i wyboru barwy oraz temperatury. Czyli tak, w jakimś tam sensie będzie to możliwość niezależnego sterowania każdym z pięciu wyjść. Ale wygodne to nie będzie ni cholery i nawet przy napisaniu skryptu, który by przeliczał wartości jakichś pomocników na wspólną wartość jaka ma być przekazana do encji... no chyba ryzykowne. Tak się po prostu nie robi, daj
@Jarek_P: Mam kilka kawałków LED, które musze przyciemnić (w tym samym stopniu), więc taki sterownik mi w zupełności wystarczy. To było tylko zadanie z gwiazdką, bardziej z ciekawości niż konkretnej potrzeby. Dzięki za podpowiedz.
@SmartBobAutomatyka ogólnie to będę mieć 10 mono. Więc 2x tamten. Fajne urządzenie, ale zbyt rozbudowane dla zwykłego użytkownika. Musiałbyś trochę z ceny zejść ( ͡º͜ʖ͡º)
Czy ten sterownik Gladepto GL-CP-204P Allegro
Ma możliwość sterowania oddzielnie każdym wyjściem V- przy trybie mono? Nie mówię już o samym ściemnianiu, bo przy współnym zasilaniu V+ raczej nie ma szans, ale czy da radę oddzielnie załączać paski LED?
Dzięki za podpowiedz.
@mdk007: Pytanie ile pasków RGBW będziesz mieć jak 6 to 6x tamten albo 1 mój. Ilość interfejsów tez jest inna. Ale ogólnie to spoko :)