3 główne czynniki problemów podczas korzystania z linuksa według linuksiarzy: - użytkownik - windows - producenci sprzętu I ich wadliwe sterowniki #linux
@Adam_Konarski_z_Katowic: ale oczywiście, że użytkownik: źle ci było na windowsie? Musiałeś grzebać? To tera masz. Są powody dla których linuks ma ten stabilny 1% na desktopach - i właśnie je odkryłeś.
@Adam_Konarski_z_Katowic ale to akurat windows nie lubi konkurencji na dysku i powoduje problemy różne na przykład kiedyś coś mi nie działało i okazało się to wina windowsa bo on się nie wyłącza jak go nie zabijesz jakimś skrótem klawiszowym na amen
ja nawet nie bronię Linuxa tylko tak to działa tu nie ma jego winy
@Adam_Konarski_z_Katowic: Korzystałem kiedyś dłuższy czas z Ubuntu. Każda najprostsza pieprzona czynnosc typu instalacja rodziła mase problemów. Kiedyś poprosiłem znajomego, ktory siedział w programowaniu by mi pomógł z paroma rzeczami i tez sobie nie poradził. Wtedy juz pałka sie przegla i w-------m ten szit
@Adam_Konarski_z_Katowic: a ile innych OS miałeś zainstalowanych równolegle z windowsem przez te 10 lat?
P-------ć tę windę, ja mam tylko linuxa na dysku i żadnych problemów. CS2 działa, światełka na klawiaturze razera działają, jest discord, Synology Finder i TeamViewer da się zainstalować dwuklikiem, słuchawki bluetooth, myszka radiowa, sieć bezprzewodowa w standardzie wifi6, dwa ekrany, jeden z nich pionowo, drugi 144 Hz. A to tylko na stacjonarnym, jeszcze mam laptopa z
- użytkownik
- windows
- producenci sprzętu I ich wadliwe sterowniki
#linux
Nie Działa klawiatura, mysz, eye tracker a słuchawki nie mają 7.1 tylko grają w stereo? Wina sprzętu.
Gparted tudzież linux ingerował W tablicę partycji I mi rozdupił dane? Wina windowsa.
Już nie wspomnę o rzucaniu "pebkac" Przy każdej okazji
po co zmieniasz jak ci dobrze było
źródło: obraz
Pobierz@vieniasn: czemu przez 10 lat korzystania z windowsem nie mialem takich problemów, a równo z instalacją linuksa takie problemy się pojawiły?
W ogóle jak to jest być bohaterem mojego żartu o 3 głównych problemach linuksa według linuksiarzy?
@Adam_Konarski_z_Katowic: ale oczywiście, że użytkownik: źle ci było na windowsie? Musiałeś grzebać? To tera masz. Są powody dla których linuks ma ten stabilny 1% na desktopach - i właśnie je odkryłeś.
@slapdash: wmowiono Mi Że może być lepiej tylko trzeba znaleźć swoje distro
na przykład kiedyś coś mi nie działało i okazało się to wina windowsa bo on się nie wyłącza jak go nie zabijesz jakimś skrótem klawiszowym na amen
ja nawet nie bronię Linuxa tylko tak to działa tu nie ma jego winy
@slapdash: W sumie to 4% ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Adam_Konarski_z_Katowic: kolejny wątek i nie mam odpowiedzi - po co ładujesz się w linuksa jak było Ci ok na Windowsie?
P-------ć tę windę, ja mam tylko linuxa na dysku i żadnych problemów. CS2 działa, światełka na klawiaturze razera działają, jest discord, Synology Finder i TeamViewer da się zainstalować dwuklikiem, słuchawki bluetooth, myszka radiowa, sieć bezprzewodowa w standardzie wifi6, dwa ekrany, jeden z nich pionowo, drugi 144 Hz. A to tylko na stacjonarnym, jeszcze mam laptopa z
Do elektryka też kompa dajesz do naprawy? xd
@Adam_Konarski_z_Katowic: Nie, twoja. Gparted sam nie ingeruje.
@Adam_Konarski_z_Katowic: