Wpis z mikrobloga

Szybkie pytanie, który operator komórkowy jest dla was najlepszy? Jestem w Plusie i jak mieszkałem w centrum Poznania to było git, ale odkąd wyprowadziłem się na obrzeża to jest dramat XD Na BTsearch wychodzi że najbliżej nadajnik ma Play i T-Mobile, wiem że mają oni podsieci ale np. Mobile Viking ma maksymalna prędkość transferu danych do 300 mbit/s - download, 20 mbit/s - upload, a wyszło tak że światłowodu jeszcze nie mam więc muszę kupić router 5G i antenę zewnętrzną żeby w ogóle neta mieć XD Także co polecacie żeby to miało sens? #operatorzykomorkowi #telefony #plus #play #tmobile #internetmobilny #internet
maikeleleq - Szybkie pytanie, który operator komórkowy jest dla was najlepszy? Jestem...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@maikeleleq: ja bym bral mobile vikings. Osobiście jestem w plusie ale, mieszkam w mieście normalnie ale drugą kartę mam playa i faktycznie na wioskach itd to play lepiej wyglada. W T mobile za to chyba wiecei internetu da się ogarnąć. Moja mamuska sama ma 1700gb sama nie wie skąd ;p
  • Odpowiedz
  • 0
@maikeleleq mam numer w plusie i tmobile, ogolnie do internetu to tmobile zjada plusa. 14 pingu 640Mb/s download i ok 50Mb/s upload, gdy w takich samych warunkach plus robi 22 pingu, 300Mb/s downloadu i 55Mb/s uploadu.

Co do podlaczenia neta wystarczy telefon z 5g, robisz z niego router, ustawiasz na parapecie i gra muzyka. Od poltora roku tak dzialam, moze i najwygodniejszy sposob to nie jest, ale na pewno tanszy.
  • Odpowiedz
@maikeleleq sprawdź czy jest gdzieś Orange w zasięgu - we flexie jest chyba najlepsza oferta. Za 85 zł msc masz internet bez limitu i numer główny plus opcje do 3 kart SIM (ja mam telefon, zegarek i dwa routery - jeden główny do domu drugi do domku letniskowego).Jadę na tym od kilku lat i jestem zadowolony
  • Odpowiedz
  • 1
@maikeleleq Polecam najpierw sprawdzić, który operator oferuje najlepsze osiągi, a dopiero potem wybrać ofertę. By nie "wtopić" w 2 lata umowy z operatorem, który ma u Ciebie słaby zasięg. Bo po podpisaniu umowy "brak zasięgu" nie jest argumentem do jej zerwania, bo przeważnie operator nie gwarantuje zasięgu w konkretnej lokalizacji, a ogólnie. A z zasięgiem - jak to z falami radiowymi - potrafi być bardzo różnie w zależności od lokalizacji.
  • Odpowiedz
@mp107 BTSa Playa mam bardzo blisko który ma 5G, jak wyszedłem na taras to miałem około 40mbit więc wyczuwam że z anteną zewnętrzną na dachu albo chociaż na skraju domu i routerem 5G będzie o wiele więcej
  • Odpowiedz
@maikeleleq: kup najpierw startery za 5 zł , w każdym jest jakiś net gratis.
Masz jakiś stary telefon? Włóż tam kartę zrób hotspota, i sprawdź czy da się używać. Zamiast Play, możesz kupić Virgin. Możesz też sprawdzić Red Bull mobile, działa na T-Mobile
  • Odpowiedz