@Jarkendarion: @Sinti dzieki za polecajke. wrzucilem sobie na liste zyczen na steam, zeby nie zapomniec kupic na promce. pewnie obejrze wczesniej anime, zeby obczaic dokladniej o co w tym chodzi
@attrayant: generalnie nie szykuj się na coś wybitnego, powiedziałbym raczej że to mocno przeciętne anime, ale jeśli chodzi o klimacik to siada perfekcyjnie, no i klasyk
@Sinti: yo, jestem po seansie obu wersji. ta z 2002 jest mocno okrojna wzgledem tej z 2006, aczkolwiek jest kilka roznic w tych momentach, ktore adaptuja obie wersje. wiadomo ze sie roznia grafika. imo jak chcesz, to mozesz obczaic tez te pierwotna, ale raczej niczym cie nie zaskoczy
chcialbym kiedys siegnac po VN, ale wczoraj ponownie zesral mi sie steam na lapku, wiec bede musial uzbierac kase i kupic porzadniejszy
to jak już skończyłeś Kanon i jak sam mówisz lubisz drama/romans, to polecam kompletny klasyk Clannad bo widzę że ci brakuje, a jest to w pewien sposób bliźniacze dzieło, także spod pióra Jun Maedy, novelka od Key, a anime od Kyoto Animation tylko to wyciskacz łez - OSTROŻNIE
@Sinti: dzieki za polecajke. mam clannad w planach od dluzszego czasu (4/5 lat), ale jakos nie moglem sie za to zabrac. wezme sie za to po tym, jak obejrze log horizon, ktore zaczalem dzisiaj. chce sie tez kiedys wziac za VN
@Sinti: dzieki jeszcze raz za polecajke. dopiero skonczylem. faktycznie zajebiste dzielo i siadlo mi w opor. przyznam, ze pare razy mocno sie wzruszylem, szczegolnie pod koniec. bede musial koniecznie siegnac kiedys po VN. miales okazje zapoznac sie z oryginalem czy znasz tylko adaptacje?
@attrayant: niestety tylko adaptacje, nie ogarniam VNek pamiętaj żeby obejrzeć jeszcze OVA: Kyou chapter i Tomoyo chapter, z tego co pamiętam są bardzo dobre
Mój kumpel Wacuś, lat około 14. Dzisiaj dowiedzieliśmy się, że Wacuś ma raka, jesteśmy umówieni za 8 dni na uśpienie go... Przykro mi go i będę za nim tęsknił. Aż mi ciśnienie poszło... #koty #pokazkota #kumpel
Powiem tak, że naród wspaniały, lecz władza to k...
Cool story: 1. Babka wjechała w rów. 2. Od razu samochody się zatrzymały, by jej pomóc. 3. Wszyscy żyją, więc od razu faceci zaczęli myśleć, jak wydostać samochód z rowu.
#visualnovel #anime #animedyskusja #randomanimeshit #kanon
źródło: kanon-visual-novel-guide-and-walkthrough-Nayuki-route
Pobierz@attrayant: niestety nie oglądałem wersji z 2002 ( ͡° ʖ̯ ͡°)
chcialbym kiedys siegnac po VN, ale wczoraj ponownie zesral mi sie steam na lapku, wiec bede musial uzbierac kase i kupic porzadniejszy
masz MALa (myanimelist)?
mal - https://myanimelist.net/profile/gintorishima
to jak już skończyłeś Kanon i jak sam mówisz lubisz drama/romans, to polecam kompletny klasyk Clannad bo widzę że ci brakuje, a jest to w pewien sposób bliźniacze dzieło, także spod pióra Jun Maedy, novelka od Key, a anime od Kyoto Animation
tylko to wyciskacz łez - OSTROŻNIE
źródło: EWvC7KFXsAAWNmL
Pobierzpamiętaj żeby obejrzeć jeszcze OVA: Kyou chapter i Tomoyo chapter, z tego co pamiętam są bardzo dobre