Wpis z mikrobloga

✨️ Jak radzić sobie z trudnym szefem w korporacji?
#korposwiat #praca

Moja przełożona leci w c---a i mam już tego dość. Moja szefowa jest ogólnie świetną babką, bardzo dobrze się dobraliśmy charakterami, super się dogadujemy i do pewnego czasu bardzo dobrze nam się współpracowało, dodam tylko, że pracujemy full zdalnie. Plany są takie, że gdy ona za jakiś czas awansuje jeszcze wyżej (ale oczywiście nikt nie wie kiedy, włącznie z nią ( ͡° ͜ʖ ͡°) ), to ja przejmę jej stanowisko i projekt. Jest to dla mnie ogromna szansa, więc bardzo się staram i chcę się wykazać, ale ona chyba to zaczęła wykorzystywać, bo w tym momencie ona bierze na siebie najtrudniejsze rzeczy (czyli jakieś 5-10%), a całą resztą zajmuję się ja. Gdy przychodzi jakieś zadanie od góry albo trzeba coś ogarnąć, to już nawet do niej nie piszę, tylko robię sama. Mam wrażenie, że czuje się zbyt pewnie + wie jak kręcić, bo babka ma jakieś 20 lat doświadczenia w pracy w korpo. Wkurza mnie to, bo nie idzie za tym jakaś realna podwyżka, a tylko mam dokładane obowiązki. Z jednej strony jestem dość zadowolona, bo czuję się pewna siebie w pracy i wiem, że zawsze sobie poradzę, nauczyłam się bardzo dużo, zarządzania czasem i projektem itp, ale z drugiej jestem na maksa w-------a, bo ja czasem siedzę po 8h przed kompem, a ona w tym czasie siedzi sobie na paznokciach. Niedawno nie było jej cały dzień, po prostu sobie zniknęła. Kiedyś do niej zadzwoniłam, bo miałam problem z jedną rzeczą, to odpowiedziała, że właśnie robi coś na mieście i zerknie na to jak wróci do domu. Ona jest dyrektorką i jej bezpośrednim przełożonym jest prezes, który ma wywalone w to kto co i ile robi, dla niego praca ma być zrobiona i hajs ma się zgadzać, więc to chyba ja się w tej sytuacji wyfrajerzam. Szkoda mi tej pracy, bo samą w sobie bardzo lubię i nie chciałabym jej zmieniać, ale powoli czuje się jak idiotka

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

📒 Notatka moderatora: Jeśli w pracbazie robisz zbyt dużo, to po pewnym czasie staje się to normą ¯_(ツ)/¯ _

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: ale czemu miałaby się nie czuć pewnie, skoro pracownicy którymi ona zarządza wykonują całą zadaną pracę? Jaka właściwie jest twoja skarga?

Jak masz za dużo pracy, to z nią pogadaj. Jak za mało zarabiasz, to z nią pogadaj. A jak nie podoba ci się to, że pracownicy pracują na sukces swoich przełożonych - to zażalenia chyba jedynie do jakiejś siły wyższej - tak działa świat.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 2
wytrwały-sojusznik-43:

Plany są takie, że gdy ona za jakiś czas awansuje jeszcze wyżej (ale oczywiście nikt nie wie kiedy

@mirko_anonim: a ktokolwiek z dyrektorów o tym wie i rozmawialiście o tym, masz to na piśmie? Czy to wszystko się dzieje w Twojej wyobraźni rozpalanej co najwyżej przez
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 2
wytrwały-sojusznik-43:

Ma przejąć leadowanie całym działem, więc cos jak młodszy prezes, nie wiem jak to wytłumaczyć z korpo języka

@mirko_anonim: czemu mówisz na jakas prywatną firme z jednym właścicielem/prezesem
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): Co xd ale gdzie ja napisalam, ze jest tylko jeden prezes? Odnosze sie do swojego Industry tylko. Pracujemy razem bezposrednio dla CEO, CEO departamentu = prezes w naszym jezyku. To ogromna korporacja, nie bede przeciez rozpisywala sie na temat executive board co do jednej osoby. Ona ma przejac leadowanie innym industry i z tego co mi wiadomo, to co jakis czas odbywaja sie rozmowy z EB na
  • Odpowiedz