Aktywne Wpisy

saintie +98
no chyba was powalilo na lby
#podsumowanieroku2025
#podsumowanieroku2025
źródło: IMG_7157
Pobierz
yourgrandma +14
źródło: 285332197e6b4662e3a2d466bf16534ef0dc2178ccd4e30ebbcfb846c0178957
PobierzZagłosuj na lepszy utwór:
- Czy już wszystkie masz? (Pokémon) 49.6% (141)
- Dan Dan Kokoro Hikareteku (Dragon Ball GT) 50.4% (143)

Jeśli któryś #przegryw się zastanawiał to ja wam powiem jak wygląda w Polsce pomoc psychologiczna.
Idziesz do psychiatry - słucha cię z poważną miną, formalnie, wypisuje leki.
W zasadzie to jest ich cała praca nawet w szpitalu gdzie mają jakiegoś schizofrenika czy majaczenie alkoholowe etc..
Leki leki leki albo wstrząsy i na tym się kończy,nie dają wsparcia innego.
Idziesz do psychoterapeuty - gadacie bardziej na luzie każe ci notować swoje myśli ale obowiązkowo pisać a nie tylko zauważać w głowie i te negatywne cały czas zamieniać na pozytywne..
Nikt za was życia nie zmieni,nikt was nie uratuje,nikt nie znajdzie partnerki/dobrze płatnej pracy/znajomych.
To tak w skrócie,dla niektórych spotkanie z nimi może być ostrym #blackpill
Ale warto na tą terapię iść, pamiętajcie że terapeuta nie musi zostać zgwałcony żeby pomóc osobie po takim incydencie,nie musi być pół życia na #neet żeby wiedzieć jak wyjść do ludzi,nie musi być samotny żeby wiedzieć co to samotność.
Ja jednak bym szedł.
#psychologia #psychiatria #przemyslenia #terapia #depresja
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
Warto bo (?)
Szczególnie w sytuacji, gdy znam swoje problemy oraz ich źródła, a samą rozmową o nich nie jestem zainteresowany
źródło: 1000004838
Pobierz@dokad-za-dnia-tuptamy: O to to. To nie problem w definicji czy dziedzinie ale osobach które to reprezentują. Za czasów szkolnych zastanawiałem się nad drogą kariery w kierunku psychologii, działaniu z ludźmi i trochę tematy zgłębiałem i rozmawiałem z ludźmi. Ogólnie nawet jeżeli nie jesteśmy tego świadomi to sporo ludzi ma jakieś