Aktywne Wpisy

anoysath +69

forfiterex +43
#krakow #sct #niszczalski
Ci idioci od SCT z Krakowa naprawdę liczą, że obcokrajowcy przed wjazdem do miasta będą się rejestrować xxxD większego odklejenia niż krakusowskich urzedasow to nie widziałem w życiu
Ci idioci od SCT z Krakowa naprawdę liczą, że obcokrajowcy przed wjazdem do miasta będą się rejestrować xxxD większego odklejenia niż krakusowskich urzedasow to nie widziałem w życiu
Jeśli Twój pojazd jest zarejestrowany za granicą, nawet jeśli spełnia wszystkie wymagane normy, musisz samodzielnie zgłosić go do systemu SCT. Podczas zgłaszania będziesz musiał przedstawić kopię dowodu rejestracyjnego pojazdu, podać markę, model i rok produkcji

Zastanawiam się jak można dobrowolnie emigrować do USA? Jako dzieciak marzyłem o życiu w #usa bo tam było wszystko co najlepsze. Oczami wyobraźni widziałem siebie w tych wszystkich super miejscach co na filmach, zresztą odczuwałem głęboką nostalgie za miejscami w których nigdy nie byłem i czasami w których nigdy nie żyłem. Jako student też jarałem się tymi wszystkimi korporacjami i również chciałem pracować, choćby po 10h ale przynajmniej będę częścią tych wielkich firm. Prestiżem wtedy było, że idziesz na darmowe praktyki ale pracujesz w wielkim IBM czy State Street. Nie wiem czy jako dorosły jestem bardziej wrażliwy czy przyzwyczajony do europejskich standardów ale #emigracja do USA to byłoby chyba dla mnie ciągłe życie w nerwach. Bo mnie zwolnią z dnia na dzień, bo kultura ciągłej pracy, rozwoju, gonienia wyników, gonienia za kasą. Bo za wszystko trzeba płacić, drogie leczenie a jedzenie też w większości niezdrowe. W Polsce w pracy biurowej dla mnie to już max wyzysku i narzekam a co dopiero w takim USA, gdzie bym chyba wikitował i wrócił na antydepresantach do Polski, z długami i nałogaim. USA jest fajne jak jesteś bogaty albo jedziesz na wakacje jako Europejczyk, masz budżet, wolne i korzystasz z tego co najlepsze do zaoferowania.
#przemyslenia #polska #praca #antykapitalizm #korpo #zycie #biznes #gospodarka #pieniadze #przegryw #depresja
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
źródło: GettyImages-143637339
PobierzAha pozwól, że odpowiem bo to g---o w porównaniu do USA.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
Zero zabytkow, fatalne kulinaria, na ulicach syf i smrod.
Na plus niektore parki krajobrazowe.
Jest pełno barów ze płacisz kilka dolców i masz wszystkie możliwe dania chińskie i można jeść do upadłego.