Wpis z mikrobloga

Fajnie gdyby (i wydaje mi się, że tak właśnie jest) Ukraińcy zrzucali z rowerka kolejne ruskie rafinerie powodując kryzys paliwowy i niepokój w ruskim społeczeństwie, gdyż ruski system wykrywania statków powietrznych i obrona przeciwlotnicza jest niewystarczająca i przestarzała, stąd nie może temu zapobiec i rafinerie płoną. Z drugiej strony ruski odwet na Ukrainę nie przyniósł by efektu, gdyż Ukraina została wyposażona przez NATO w nowoczesny sprzęt i każdy ruski dron zostaje w porę strącony, podobnie z rakietami. Ja pragnę tylko jednej rzeczy, mianowicie, żeby ta wojna (chyba bardziej bezsensownej nie było) się już skończyła i żeby przestali ginąć zwykli ludzie, cywile. Jeśli Strategia Ukrainy po rozmowach z NATO ma taki właśnie plan, to kibicuję jeszcze bardziej. putler przegrywa, chciał zabłysnąć, podbić Europę, potem świat, ale nie wyszło. Wie o tym, sankcje działają, rafinerie płoną, ludzie coraz bardziej w-------i. rosja od upadku ZSRR pomału się podnosiła i wychodziła z bagna zacofania i gówna. Zaczęła się liczyć gospodarczo i na arenie międzynarodowej. Istotnie putlerek z początku stawiał na rozwój i był otwarty na zachód, jednakże tym pajacowaniem z tą wojenką cofnął rosję do najgorszych lat ZSRR, czyli niepokoje, głód, bród i ubóstwo. Albo bogaci cwaniacy, albo biedny plebs, który stanowi 90%, klasy średniej brak.
#rosja #ukraina #wojna #rosjaplonie
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@RaciczkaEntertainment
Podstawowy błąd dotyczący homosovieticus'ów dotyczy tego, że Twoim zdaniem oni myślą samodzielnie.
Otóż małe kacapy od niemowlaka są okłamywane na każdym etapie, putek jest okłamywany co do stanu armii, postępów, uzbrojenia, kadr, szkoleń, manewrów etc.
Oni (społeczeństwo) mają tak wyprane łby jak w korei północnej. Kłanstwo goni kłamstwo, propaganda przepycha się z inną propagandą.
No i nie możemy zapomnieć o wszechobecnej korupcji i nepotyzmie.
  • Odpowiedz
pragnę tylko jednej rzeczy, mianowicie, żeby ta wojna (chyba bardziej bezsensownej nie było) się już skończyła i żeby przestali ginąć zwykli ludzie, cywile.

@RaciczkaEntertainment: ja to bym pragnął, żeby przestali ginąć zarówno cywile jak i żołnierze SZUkrainy. Co do kacapów, nie mam takich pragnień. Wręcz przeciwnie.
  • Odpowiedz