Wpis z mikrobloga

#kiszak Nigdy nie przestanie mnie bawić, jak Kiszak potrafi z pełnym przekonaniem objechać jakąś powszechnie uwielbianą grę, tylko dlatego, że sam woli inny, bardzo podobny tytuł XD (Hades/Curse of the Dead Gods, Morrowind/Daggerfall, Lies of P/Dark Souls)
https://streamable.com/8pqpz5
gelvid - #kiszak Nigdy nie przestanie mnie bawić, jak Kiszak potrafi z pełnym przekon...
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@gelvid: sam mam platyne w hadesie, uwielbialem gre, ale trzeba przyznac, ze czysto gameplayowo hades jest mocno sredni (gdzie genialna muzyka, kreska i fajna fabulka go super wyciaga) i taki curse go faktycznie zjada. Oczywiscie opinia, ze to gowno to juz ragebait.
  • Odpowiedz
  • 9
@T0pi5: Jego największym zarzutem są levele które nic nie dają xD Ignoruje dziesiątki świetnych boonów, które realnie zmieniają sposób, w jaki grasz i faktycznie je czuć, a jako przykład podaje jakieś niepozorne +5% do kryta które, ironicznie, okazuje się świetne bo kryta w tej grze jest bardzo mocna i świetnie się skaluje xD
I żeby było śmieszniej, w kontrze ostatnio podał Megabonka, gdzie 95% level-upów to właśnie +5% dmg, +10%
  • Odpowiedz
  • 4
@T0pi5: Po zmontowaniu tego filmiku z ciekawości odpaliłem te całe Curse Gods i o jezu XD Typ się czepiał poziomów, a ja w pierwszym runie dostałem tylko +1 do staminy, 6% heala jak przeciwnik padnie od pułapki i 10% tańsze bonusy XD
Narzekał na Hadesa, że „O JEZU TYLKO 4 BOSSÓW”, a jak dotarłem do pierwszego bossa tutaj, to… XDDD Przecież to ciężko w ogóle nazwać bossem koleś rzucał włócznią
  • Odpowiedz
@T0pi5: Jego największym zarzutem są levele które nic nie dają xD

@gelvid: nie grałem dawno w pierwszego hadesa ale w dwójce większość boonów zmienia coś w większym stopniu +dmg (zwykle to +dmg z efektem albo warunkiem) ale no czego po menelobijcy można się spodziewać xD
  • Odpowiedz
@gelvid: moim zarzutem wobec hadesa to, ze jest zbyt spammy (gre przechodzisz na heat 20+ po prostu spamujac dodge) i wlasnie, ze wiekszosc boonow jest zbyt op i trzeba sobie odpalic heat 30+ by byl jakis challenge. A ze kiszak i tu p-------l to sie spodziewalem, bo srednio mnie to interesowalo.
To, ze bossowie w curse of the dead gods sa mniej flashy to dosyc logiczne biorac pod uwage, ze
  • Odpowiedz