Aktywne Wpisy

Wrrronika +46
Jak mnie biedronka wkurza, no nie mogę xD
Promka na energetyki, ale tylko 3 konkretne smaki, które są wymieszane z innymi dzikami w tym samym pudełku.
Oczywiście możesz też nieświadomie pomieszać 2 smaki, bo w końcu jest napisane "mix".
Czy
Promka na energetyki, ale tylko 3 konkretne smaki, które są wymieszane z innymi dzikami w tym samym pudełku.
Oczywiście możesz też nieświadomie pomieszać 2 smaki, bo w końcu jest napisane "mix".
Czy
źródło: 1000063959
Pobierz
Miguelos +86
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Wydaje mi się że troche się w to wkręciłem bo trening siłowy zmodyfikowałem pod wzmocnienie przedramion i pleców. Na razie ścianki na poziomie 3 z 8 (w jakiejś skali lokalu). Założenie jest żeby chodzić raz w tygodniu - tyle jestem w stanie zmieścić między treningiem siłowym i pływaniem.
Stopa szeroka, czy buty Ocun Striker QC będą odpowiednie? Czy może nie ma co szarżować i brać coś tańszego?
Powinny być mniejsze o 1 rozmiar czy 2?
#bouldering #wspinaczka
@Luffik: to nie ma znaczenia i nikogo nie interesuje. Chodzi o twój komfort. Jak się wkręciłeś to kupuj. Jak ma się znudzić i nie jesteś pewien zajawki to nie kupuj.
Buty raczej szersze, niż węższe.
Ocun Striker QC - mam te papcie i są git (1 rok stazu za mną). Z tańszych to są chyba tylko decathlony, ale mi one nie przypasowały
Jeżeli masz możliwość to pójdź do sklepu i poprzymierzaj sobie buty. Zobacz jak Ci w nich noga leży. Ja np. nie mogę zdzierżyć żadnych ocunów -
@Luffik: Będą spoko te Ocuny, ewentualnie model Ocun Advancer QC bo to były jedne z moich pierwszych butów i dośc dobrze się sprawdziły.
Nie schodz na początku o 2 rozmiary bo się zniechęcisz do wspinania przez ból a i tak tej różnicy w rozmiarze nie wykorzysasz bo na poziomie 3 czy 4 na śćianach nie ma aż takich krawądek.
Modele Gontar oraz Tanta są butami dla osób początkujących. Nie są to modele wąskie o technicznym kształcie lecz szerokie o dość łagodnym wykończeniu dzięki czumu stopa w nich nie powinna nas boleć.
Niestety bez przymierzenia butów ciężko dobrać odpowiedni rozmiar gdyż geometria butów oraz rozmiarówki różnią się u każdego producenta. Buty zdecydowanie powinny być dopasowane tak aby pięta oraz palce