Wpis z mikrobloga

✨️ Jak radzić sobie z nadmiarem obowiązków w pracy?
#pracait #korpo
Jestem menadżerem w korpo, mój zespół to 15+ programistów.

Oprócz tego leaduje w dwóch projektach. Nie każda z osób raportujących do mnie jest zaangażowana w te projekty.
A w jednym z nich mam tak mało osób, że nie mam komu delegować pracy, dużo rzeczy muszę ja kodować.

Jest to dosyć męczące, bo przez inne obowiązki (administracja, inny projekt) nie jestem w stanie poświęcić na to zbyt dużo czasu w ciągu dnia, co chwilę muszę się odrywać od pracy.

Staram się nie przejmować ogromem pracy do wykonania, mówię sobie "hej, to nie twoja wina, że idzie to tak wolno", ale jakoś tak poczuwam się do obowiązku i chciałabym dowieść ten projekt.

Sygnalizowałam problem szefom, jedyne co wskórałam to dodatkowa osoba na dwa miesiące.

Jak podejść do tej sytuacji? Czasem myślę, że najlepiej to rzucić i poszukać czegoś innego. Nawet na niższym poziomie, żeby nie odpowiadać za innych.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jestem menadżerem w korpo, mój zespół to 15+ programistów.

- Fajnie, opisz swoje obowiązki. Jak doszedłeś na takie stanowisko. Jakie cechy powinien mieć programista żeby tam być.
- Opisz dlaczego to nie była dobra decyzja.

Oprócz tego leaduje w dwóch projektach.

- Co daje Ci leadowanie.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 2
profesjonalny-wizjoner-94:

Czasem myślę, że najlepiej to rzucić i poszukać czegoś innego.

@mirko_anonim: ogolnie to bedzie najlepsze rozwiazanie, bo problemem w opisanej sytuacji jestes Ty i Twoj brak asertywnosci.
Skoro robilas 150 czy 180% normy, a raportowalas jako 100% To znaczy, ze dalo sie to wszystko robic. I po co oni mieliby kogos dodatkowo asygnowac do tematu? Ty odejdziesz i znajda innego frajera, ktory za atencje i poklepanie bedzie tak zasuwa,
  • Odpowiedz