Aktywne Wpisy

pepepanpatryk +890
Możecie mówić na mnie freethinker ale jak wszedłem na ten live i zobaczyłem cała ta śmietankę influenserska i wszystkich oświeconych celebrytów to aż mnie obrzydzenie wzięło. Szczególnie Borys Szyc wzywający swoich kolegów miliarderów "rzućcie parę baniek it's just money", odkleja totalna ale ważne że syn gra w golfa a kolega jest w Australii, kumacie w Australii!
Nie ma to jak j---ć państwo na podatkach rzucić ochłap na zbiórkę i już sumienie czyste.
A
Nie ma to jak j---ć państwo na podatkach rzucić ochłap na zbiórkę i już sumienie czyste.
A

miodeksmrodek +1310
Zachęcam do dołączenia do akcji, która zniszczy #konfitura raz na zawsze.
Czas dać mu jasny znak, że jego działalność jest niepotrzebna. Odetnijmy go od oglądalności i zasięgów.
Gdy nie bedzie miał oglądalności, filmy nie bedą przynosić zysków i w końcu weźmie sie do uczciwej roboty!
Zasady:
1. Parkujcie w oznaczonych miejscach albo na ulicy jesli nie ma zakazów zatrzymania. Jazda po chodniku to podstawa jego filmów - jak nie bedzie tam samochodów
Czas dać mu jasny znak, że jego działalność jest niepotrzebna. Odetnijmy go od oglądalności i zasięgów.
Gdy nie bedzie miał oglądalności, filmy nie bedą przynosić zysków i w końcu weźmie sie do uczciwej roboty!
Zasady:
1. Parkujcie w oznaczonych miejscach albo na ulicy jesli nie ma zakazów zatrzymania. Jazda po chodniku to podstawa jego filmów - jak nie bedzie tam samochodów
źródło: IMG_1429
Pobierz

#pracait #korpo
Jestem menadżerem w korpo, mój zespół to 15+ programistów.
Oprócz tego leaduje w dwóch projektach. Nie każda z osób raportujących do mnie jest zaangażowana w te projekty.
A w jednym z nich mam tak mało osób, że nie mam komu delegować pracy, dużo rzeczy muszę ja kodować.
Jest to dosyć męczące, bo przez inne obowiązki (administracja, inny projekt) nie jestem w stanie poświęcić na to zbyt dużo czasu w ciągu dnia, co chwilę muszę się odrywać od pracy.
Staram się nie przejmować ogromem pracy do wykonania, mówię sobie "hej, to nie twoja wina, że idzie to tak wolno", ale jakoś tak poczuwam się do obowiązku i chciałabym dowieść ten projekt.
Sygnalizowałam problem szefom, jedyne co wskórałam to dodatkowa osoba na dwa miesiące.
Jak podejść do tej sytuacji? Czasem myślę, że najlepiej to rzucić i poszukać czegoś innego. Nawet na niższym poziomie, żeby nie odpowiadać za innych.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
@mirko_anonim: moze naucz
- Fajnie, opisz swoje obowiązki. Jak doszedłeś na takie stanowisko. Jakie cechy powinien mieć programista żeby tam być.
- Opisz dlaczego to nie była dobra decyzja.
- Co daje Ci leadowanie.
@mirko_anonim: ogolnie to bedzie najlepsze rozwiazanie, bo problemem w opisanej sytuacji jestes Ty i Twoj brak asertywnosci.
Skoro robilas 150 czy 180% normy, a raportowalas jako 100% To znaczy, ze dalo sie to wszystko robic. I po co oni mieliby kogos dodatkowo asygnowac do tematu? Ty odejdziesz i znajda innego frajera, ktory za atencje i poklepanie bedzie tak zasuwa,