Wpis z mikrobloga

@ArchetypT: Prawda jest taka, że w tym kraju z kartonu zakaz picia w sejmie nie przejdzie bo tutaj dalej jest zbyt duże przyzwolenie na bycie menelem. Do tego jeszcze się włączy jakiś Memcen albo innych Jakubiak węgiel na 900 lat.
  • Odpowiedz
@fidelio-fidelio: Tym za 2 lata.

Dalej się okopujcie w tych swoich bańkach czy innych oblężonych twierdzach, a za kolejne i kolejne wybory będziecie wspominać ten sam filmik, bo kiedyś Konfederacja przegrała sromotnie. A tymczasem zaraz zrobią 20%, bo ludzie widzą jak bardzo rżniecie głupa i niczego nie proponujecie, a obecne wyniki nie wzięły się znikąd ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@slawek887:

A tymczasem zaraz zrobią 20%

Mokry sen konfiarza xD wstawaj zesrales sie. Do wyborów jeszcze sporo zostało, tendencja sie jeszcze odwróci.

Wystarczy dać doktorowi ekonomii głos w debatach
  • Odpowiedz
Demokracja to zły ustrój, bo głupich jest więcej niż mądrych.

@FikuMiku6: W innych ustrojach za nazwanie kogoś z władzy głupkiem, już byś siedział w karcerze, albo dyndał na głównym placu.

Ja jednak wolę ustrój, w którym mam jakieś prawa do posiadania własnego zdania i jakiś tam wpływ na to, kto jest u władzy.
  • Odpowiedz
Mokry sen konfiarza xD

@FikuMiku6: Jak było 4,76 to też był mokry sen konfiarza, żeby wejść do sejmu. Jak było 6,81 to też był mokry sen konfiarza, żeby mieli klub i składali projekty. Jak było 7,16 to też mokrym snem konfiarza było powyżej 10%.

A teraz Mentzen z Braunem dostali w sumie 20% i będą mogli żonglować elektoratem między sobą, gdzie Adixon pokłócony z Lewicą balansuje pod progiem. To chyba
  • Odpowiedz
@slawek887: Elektorat Brauniarza i Memcena to zupełnie dwa różne elektoraty, inna grupa wyborcza.

Braun zgarnął elektorat Korwinistów i część starych dziadów z elektoratu PiS. Memcen z kolei wyssał libkow z 3drogi, część niezdecydowanych którzy średnio siedzą w polityce i jakaś część wsi.

Kampanię prezydencką miał niezłą, może nie jakościowo ale ilościowo. Pozbierał dzięki temu właśnie głosy z
  • Odpowiedz
@FikuMiku6:

Podsumowując, uważam ze 12% to ich sufit.

Tak jak pisałem - najpierw sufitem było wejście do sejmu, potem założenie klubu, teraz ilość posłów do realnego wpływu na
  • Odpowiedz
@slawek887: Nie buduje żadnej bańki. Uważam, ze powrot Pisu w combo z Konfusią jest nieunikniony. Ich sufitem było 4,76% przez Korwina. Po jego odejściu zasady sie nieco zmieniły.

I dobrze. Nadejdzie czas ich weryfikacji, która będzie dla nich brutalna.
  • Odpowiedz
Dalej się okopujcie w tych swoich bańkach czy innych oblężonych twierdzach, a za kolejne i kolejne wybory będziecie wspominać ten sam filmik, bo kiedyś Konfederacja przegrała sromotnie. A tymczasem zaraz zrobią 20%, bo ludzie widzą jak bardzo rżniecie głupa i niczego nie proponujecie, a obecne wyniki nie wzięły się znikąd ¯\(ツ)/¯

@slawek887: to samo słyszałem o koncie przed dwoma ostatnimi wyborami.
  • Odpowiedz