Aktywne Wpisy

marek2092 +97
A więc szukałem samochodu aż w końcu się coś trafiło,Mazda 3 2008 rok, blacharsko bdb na progach, parę małych wgniotek ledwo widocznych i rysek ale to szczegół, nie ma co wymagać cudow po leciwym samochodzie,LPG zalozone silnik 1.6 chodzi fajnie narazie jestem zadowolony. Wiadome to nie jest jakiś tam extra samochód ale dla mnie wystarczy, oby się darzylo
#motoryzacja #samochody
#motoryzacja #samochody
źródło: temp_file3474078724422662590
Pobierz
adam-pajac +84
#latwogang Niby służby niedoinwestowane ale angażują się w rajd rowerowy nigdzie nie zgłoszony, obstawę robią, koszty ponoszą, śladu w papierach ani podstawy prawnej pewnie nie ma - samowolka na całego

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
@Dietetyq: czemu niby? Przecież praca w korpo zawsze ma sens. Rozwija sie jakies produkty, maksuje sprzedaż. Inaczej firma
@mirko_anonim: ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Dietetyq: mimo
@Dietetyq: w zasadzie - tak, wiem, pracowałem jako konsultant business intelligence w strategii spolek z wig20 i nasdaq. W sensie nie wiem czy to brzmi jak flexowanie się, ale to nie były spolki fang, nie mam wybitnego iq ani dyplomu. Dzial jak dział, robota w zasadzie nie różniła się specjalnie od
Skuteczne jest to co dojechalo.
A efektywne to znaczy że wydajnie przekształcono zasoby .
Mimo wszystko coś może być efektywne, a nie mieć sensu (lub odwrotnie), bo efekt może być zupełnie inny niż potrzebny. W sensie można efektywnie przekształcić zasoby w wartość tylko akurat w tym momencie np
@Dietetyq: nie ale może tak, bo robiliśmy analitykę dla zarządzających projektami, więc sila rzeczy musieliśmy poznać
@mirko_anonim: o to to, ciekawa perspektywa
Też nie zrozum mnie źle - ja nie twierdzę, że w działaniach tych osób jest brak logiki i że to są historie jak u Frantza Kafki.
Tak jak mówisz - dla szeregowego pracownika to są głupoty i wymysły a dla osób zarządczych jest
@Dietetyq: sluchaj dla dziecka mycie zebow to tez jest glupota i wymysly. Zycie ma to do siebie, ze jedna z uniwersalnych rzeczy nad ktora masz 100% kontroli to nadawanie i odbieranie sensu rzeczom, zjawiskom, osobom,
@Dietetyq: no jak widac ludzie tacy po prostu bywaja, wiec jak widac management tez dotyczy brak zrozumienia sensu i istoty pracy podwladnych, brak mozliwosci wejscia w