Aktywne Wpisy

moll +160
źródło: 1000020022
Pobierz
CopyM +343
Chodzą słuchy, że ten chłopak na którego sikano, to właśnie kuzyn Borysa - gdzie ten wyćpany szczurek mówił, że oni tam se siedzieli i wyzywali mu kuzyna.
No no, jak się okaże, że oni pół nocy darli ryj, że znowu złapią mu kuzyna i zrobią mu powtórkę lub gorzej i on wyszedł tam z tego powodu do nich, to powinien dostać dodatkowy medal. Pierwszy byłby za to co zrobił, drugi dlaczego.
#
No no, jak się okaże, że oni pół nocy darli ryj, że znowu złapią mu kuzyna i zrobią mu powtórkę lub gorzej i on wyszedł tam z tego powodu do nich, to powinien dostać dodatkowy medal. Pierwszy byłby za to co zrobił, drugi dlaczego.
#

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
@Dietetyq: czemu niby? Przecież praca w korpo zawsze ma sens. Rozwija sie jakies produkty, maksuje sprzedaż. Inaczej firma
@mirko_anonim: ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Dietetyq: mimo
@Dietetyq: w zasadzie - tak, wiem, pracowałem jako konsultant business intelligence w strategii spolek z wig20 i nasdaq. W sensie nie wiem czy to brzmi jak flexowanie się, ale to nie były spolki fang, nie mam wybitnego iq ani dyplomu. Dzial jak dział, robota w zasadzie nie różniła się specjalnie od
Skuteczne jest to co dojechalo.
A efektywne to znaczy że wydajnie przekształcono zasoby .
Mimo wszystko coś może być efektywne, a nie mieć sensu (lub odwrotnie), bo efekt może być zupełnie inny niż potrzebny. W sensie można efektywnie przekształcić zasoby w wartość tylko akurat w tym momencie np
@Dietetyq: nie ale może tak, bo robiliśmy analitykę dla zarządzających projektami, więc sila rzeczy musieliśmy poznać
@mirko_anonim: o to to, ciekawa perspektywa
Też nie zrozum mnie źle - ja nie twierdzę, że w działaniach tych osób jest brak logiki i że to są historie jak u Frantza Kafki.
Tak jak mówisz - dla szeregowego pracownika to są głupoty i wymysły a dla osób zarządczych jest
@Dietetyq: sluchaj dla dziecka mycie zebow to tez jest glupota i wymysly. Zycie ma to do siebie, ze jedna z uniwersalnych rzeczy nad ktora masz 100% kontroli to nadawanie i odbieranie sensu rzeczom, zjawiskom, osobom,
@Dietetyq: no jak widac ludzie tacy po prostu bywaja, wiec jak widac management tez dotyczy brak zrozumienia sensu i istoty pracy podwladnych, brak mozliwosci wejscia w