Wpis z mikrobloga

Każdy kto chwali tą pacynkę kaczki moim zdaniem cierpi na lekkie upośledzenie umysłowe.
Walenie sobie konia do rezerw złota, tym bardziej budzi we mnie gest politowania. Jako szary obywatel i tak z tego nic nie mam, więc równie dobrze tego złota mogłoby nie być. Jednocześnie ta kreatura odpowiedzialna jest za fatalną politykę monetarną w ciągu ostatnich kilku lat, i dalej to robi będąc partyjnym psem.

Przypominam że on ma was gdzieś, biorąc sobie milion PLN pensji co roku.

#nbp #zloto #polityka #pieniadze #gospodarka #ekonomia
picasssss1 - Każdy kto chwali tą pacynkę kaczki moim zdaniem cierpi na lekkie upośled...

źródło: images (19)

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@picasssss1: nie do rezerw zlota a do tego że wbrew opinii przyglupow jak memceny czy balcerowicze które chciały podnosić stopy% do 20% w pazdzierniku i listopadzie 2022 on wrzucił na rynek 300mld co ruszyło godpodarke inflacja spadła ale w odróżnieniu od innych krajów Europy z naszego regiony my mieliśmy wielki wzrost gospodarczy a oni recesję.
Nie pamiętasz??? amnezja???
Wytlumacz mi CZYM W TAKIM RAZIE JEST TA FATALNA POLITYKA MONETARNA NA
  • Odpowiedz
@picasssss1: jedyne o co wszyscy się do niego przyprdalaja i o co rzeczywiście można się przyprdolic mimo że koniec końców nic się nie stało to że obniżył stopy % przed wyborami na pokaz nie mając danych co się stanie...ale koniec końców inflacja i tak zaczęła spadać. Ale tylko o to każdy robi aferę bo nie miał danych i jakby jednak nie spadała to by polityczną gierką zrobił kuku gospodarce.
  • Odpowiedz
  • 1
@fidelio-fidelio: nie mów hop, spirala oczekiwań płacowych i wzrost cen usług moim zdaniem nakręcony jest do granic, mam nadzieję że się mylę ale jeśli to dalej pójdzie w tą stronę to czeka nas fala bankructw i upadłości w tym sektorze
  • Odpowiedz
@picasssss1: fala bankructw to może nas czekać jedynie przez to, że nasza gospodarka to była montownia i tania sila robocza a ten model już został wyczerpany. To nie znaczy że będzie gorzej. To raczej znaczy, że będzie stagnacja i wolny wzrost. Tak naprawdę my w ogóle nie inwestujemy jako kraj ani firmy w innowacje. Tu leży problem.
Ostatnio widziałem wystąpienie bodajże jakiejś minister Szwecji (poszukam ci) na temat przyszłości to
  • Odpowiedz
@picasssss1: no trzymal ale liczą się efekty a efekt był taki ze koniec końców my z krajów w okolicy wyszliśmy na tym najlepiej.
Dlatego czepianie się Glapy to trochę takie "gdyby było źle to by był winny ale w sumie to wyszło dobrze ale mogło wyjść zle"
  • Odpowiedz
@picasssss1: a to że będzie stagnacja za jakiś czas to tylko dlatego że taka malutka demograficznie Szwecja w innowacjach, technologii, światowych markach, nauce etc etc to nas czapka nakrywa.
Z ostatnich lat przecież to Ericsson najwięcej włożył w powstanie 5g i ma największą infrastrukturę 5g. Teraz to gdzieś na równi z Huawei ale w Szwecji mieszka 140x mniej ludzi niż w Chinach XD
A my mamy paczkomaty :)
fidelio-fidelio - @picasssss1: a to że będzie stagnacja za jakiś czas to tylko dlateg...
  • Odpowiedz
@picasssss1:

Walenie sobie konia do rezerw złota, tym bardziej budzi we mnie gest politowania. Jako szary obywatel i tak z tego nic nie mam

masz - zabezpieczenie przed kryzysami gospodarczymi, inflacją i stabilność
  • Odpowiedz