Wpis z mikrobloga

Tak sobie myślę, że w miarę ok by było się urodzić w chłopskiej biedackiej rodzinie teraz zamiast w latach 90, mój stary zamiast z---------ć za jakieś 600-800 zł na remontowaniu mieszkań pewnie by zgarniał z 5k+ i być może by się nie zapił na śmierć tak szybko.

Zamiast dostać 2k na komunię i wydać wszystko na średniego pcta starczającego na rok to bym dostał z x3 tyle i by mi starczyło na kompa na 5+ lat i jeszcze jakieś inne bajery typu drony i smartfony.

Zamiast bycia dręczonym przez patolę na podwórku każdy by siedział w domu, same zjeby w szkole? spoko, wyjmuję smartfona i sobie znajduję kumpli w jakiejś gierce typu Roblox.

Kiedyś to było, psychę na podwórku się niszczyło.

#nostalgia #lata90 #dziecinstwo #przemyslenia #przegryw #neet
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@UczesanyPedryl: 2 tys zł dostać na komunię... Pamiętam jak dostałem od ciotki dosłownie dyche, 10 zl kur... i tyle z prezentów także takie mam wspomnienia, nawet w szkole nic nie gadałem, bo by mnie wysmiali, bo takie są dzieci
  • Odpowiedz
@mamracjewieszotym: Serio ( ͡° ʖ̯ ͡°) dobra z wiekiem odkryłem to ukryte dno, że wiesz pewnie chodziło o szacunek do pieniądza, no ale kur jak masz 8 latka to czy spodziewasz się po takim dziecku, że wyłapie od razu Twoje ukryte przesłanie? Zrobisz tylko jemu przykrość. Może ja jestem jakiś dziwny, ale dzieciom wypada dać jakiś prezent w takim dniu i tu już nie chodzi o
  • Odpowiedz