Wpis z mikrobloga

@tesknilam_: Izrael nie nauczył się jeszcze jak być multikulturowy. Myślę, że Europa powinna odegrać wiodącą rolę w transformacji Izraela, która musi mieć miejsce, bo bez niej Izrael nie przetrwa.
  • Odpowiedz
@Kresse: Jeżeli Izrael nie jest wielokulturowy to nie wiem jaki kraj jest xD powiem jeszcze tylko że rodzina z obrazka mieszka w Warszawie
  • Odpowiedz
Izrael nie nauczył się jeszcze jak być multikulturowy

@Kresse: ciekawostka, jak miałem okazję odwiedzić Tel Awiw jedna z pierwszych rzeczy jaka mnie uderzyła to to jak często widzi się tam czarnoskórych na ulicach

żeby było śmieszniej procentowo w Izraelu jest ich tam procentowo więcej niż w Niemczech i podobnie jak we Francji (2% z hakiem)
  • Odpowiedz
@tesknilam_: nie no wiadomo, polskie trafucjonalsityki jak ta z ordo iuris czy ta pisówka jedna co zdradzają i prują po kątach to kwiat konserwatyzmu xd
  • Odpowiedz
@choochoomotherfucker Moim zdaniem tu nie chodzi o stricte indywidualne decyzje, ale o to, że jak nie wiem, otworzysz FB to wyskakują ci artykuły o rozwodach, psach zamiast dzieci, tworzące atmosferę przeciwnej rodzinności.

Jak i nieraz smuci mnie, że są osoby które potrafią komuś wypominać, że mają za dużo dzieci (pamiętam laskę, która na wspólnej ze mną konwersacji jechała po młodej matce, która nie pracowała przez jakiś czas, obraźliwie nazywając dzieci).
  • Odpowiedz
  • 0
@chcetylkofamemmanaczarnaliste Jak się nie da utrzymać? Kasza w Aldi po 4zł/kg można za 40zł się nażreć do syta 4 osobową rodzina. A 1600zł rząd płaci za dzieci. Z czym tam jest problem? Chyba do MOPSU trzeba zadzwonić żeby dzieci zabrali
  • Odpowiedz
@tesknilam_: Media społecznościowe tak działają, że jeśli kliknie się czy polajkuje jakiś temat, to potem algorytm ciągle podsuwa podobne materiały, więc taka osoba może mieć wrażenie, że jest zewsząd atakowana treściami "antyrodzinnymi". U mnie jakoś takich rzeczy nie ma. No a współczesne dziennikarstwo często niestety wygląda tak, że pisze się pod kliknięcia, więc porusza się tematy, które wzbudzają oburzenie i dyskusję. A jeśli jakaś kobieta pod wpływem artykułów na onecie
  • Odpowiedz