Chciałem oddac dziś butelkę po piwie marki #zywiec , ale mino posiadania paragonu pani odmówiła , mówiąc ze tak zarządziła szefowa i ewentualnie mogę przyjść jak będzie to może mi odda kaucje. Nie chciała zadzwonić do niej ani podać numeru żeby wyjaśnić sytuacje teraz. Powiedziałem jej ze w takim razie zgłaszam sprawę do odpowiednich organów . Sprawę zgłaszam do #inspekcjahandlowa i #uokik , grupy #heineken ( właściciel żywca). A jeszcze jeden Mirek pisał ze małe sklepiki z chęcią przystąpią do #systemkaucyjny . No mam wątpliwości . Odpowiedz na moje pisma będzie wrzucona na tag #chloppyta
@coollfon: ale tu nie chodzi o nowy system. chciałem oddac butelke po piwie, ktora dostałem wraz z kupnem piwa. Miałem paragon, ale pani nawet nie była zainteresowana tym. Jakbym kupił p--o, to przyjełaby ją na wymiane :D
@ChlopoRobotnik2137: kolejne utrudnienie dla małych sklepików, jeszcze przegryw zgłasza od razu, a 2 lata pozniej będzie płacz chlip chlip same zachodnie korporacje w polsce zostały xD
@ChlopoRobotnik2137: zaraz jakiś obrońca dziadeksów się zesra, że olaboga ciężko małemu pciembjorcy i tak prowadzić biznes bo musi mieć TERMINAL PŁATNICZY, który zżera mu PROWIZJĄ prawie 150% dochodu, a tu jeszcze jakaś kaucja za butelki xD
@fanatykwedkarstwa2: są jakieś minima które trzeba spełnić, tutaj nie chcieli przyjąć z paragonem, nie szkoda mi takich sklepów, nich ginie janusz. Co ja mam teraz zrobic z ta butelka? nikt mi tego nie bedzie chciał przyjąć @tellet oni przyjmuja płatności karta, pewnie z niesmakiem :>
@ChlopoRobotnik2137 Już wiem nawet jaka będzie odpowiedź: butelki po piwie będą objęte systemem kaucyjnym od 2026 roku, a nawet dłużej (raz wprowadzona w starym systemie może w nim być dopóki się nie zniszczy). Idź i się kompromituj dalej, a przygłupie wykopki będą klaskać.
@TheChosen1: @ChlopoRobotnik2137 wychillujcie wściekli ludzie. Nowy system jest, i ma choroby wieku dziecięcego. Za jakiś czas będziecie normalnie oddawać butelki
@bsuuuh Odwieczne problemy z butelkami i Januszami sklepowymi. Szkoda, że to spotkało OPa, ale to nie jest wina systemu kaucyjnego, który wszedł od października. I nic żadna instytucja z tym nie zrobi, tak jak nie zrobiła przez poprzednie 20 lat.
@ChlopoRobotnik2137: przecież z tymi butelkami od piwa to jakaś paranoja
Obok siebie mam dwie żabki.
W jednej kupiłem sobie Fortunę Miodową, idę z butelką do drugiej Żabki, biorę Fortunę Czarną a kasjerka mi mówi że mam zapłacić kaucję bo mi tej butelki na wymianę nie przyjmie bo ona w sklepie nie ma Miodowej xD
No k---a, ta sama sieć, ten sam producent, ta sama butelka xD
A jeszcze jeden Mirek pisał ze małe sklepiki z chęcią przystąpią do #systemkaucyjny . No mam wątpliwości . Odpowiedz na moje pisma będzie wrzucona na tag #chloppyta
źródło: image_picker_566A831E-BE98-46AE-98B8-B681938C455D-25623-0000038E452FCFA9
PobierzJakbym kupił p--o, to przyjełaby ją na wymiane :D
@tellet oni przyjmuja płatności karta, pewnie z niesmakiem :>
@ChlopoRobotnik2137: kupowałbym po jednej kajzerce rano i wieczorem, płacąc telefonem xd
Idź i się kompromituj dalej, a przygłupie wykopki będą klaskać.
@TheChosen1: przecież zrobili tak jak chcieli - zarobią firmy, a polaczki robaczki niech się bujają
@XyzykDX ale to jest stary system, nowy na butelki ma byc od 2026
@Waleczny_Kalafior: ale to jest stary system
Szkoda, że to spotkało OPa, ale to nie jest wina systemu kaucyjnego, który wszedł od października. I nic żadna instytucja z tym nie zrobi, tak jak nie zrobiła przez poprzednie 20 lat.
Obok siebie mam dwie żabki.
W jednej kupiłem sobie Fortunę Miodową, idę z butelką do drugiej Żabki, biorę Fortunę Czarną a kasjerka mi mówi że mam zapłacić kaucję bo mi tej butelki na wymianę nie przyjmie bo ona w sklepie nie ma Miodowej xD
No k---a, ta sama sieć, ten sam producent, ta sama butelka xD