Aktywne Wpisy

Lardor +422
źródło: 1000086168
Pobierz
Cipek102 +33
Pracuje sobie w restauracji jako kierowca i tak tylko z nudów chciałem się podzielić jaki jest obraz polskich rowerzystów ( ͡° ͜ʖ ͡° )
#rower #patologiazmiasta #patologiazewsi
#rower #patologiazmiasta #patologiazewsi
źródło: IMG_7043
Pobierz

W 1990 r. pojawił się inwestor, który miał 4 lata na remont, lecz po roku sprzedał pałac. Kolejni właściciele, mimo ambitnych planów i apeli o pomoc w odnalezieniu archiwalnych zdjęć, nie zdołali uratować obiektu.
Pałac latem jest praktycznie niewidoczny dla oka. Obiekt niemal znika wśród bujnej roślinności, która szczelnie porasta jego okolice. Wysoka trawa, pokrzywy, dzikie pnącza i krzewy zasłaniają dawne wejścia, okna i fragmenty murów.
Na terenie pałacu znajduje się także ukryte wśród zieleni, mauzoleum rodziny Cohnów. Choć dach już dawno się zapadł, a obiekt został zrujnowany i splądrowany, wciąż emanuje tajemniczym klimatem. W środku można znaleźć pozostałości oryginalnej windy służącej do opuszczania trumien. Latem przy słonecznej pogodzie, wnętrze robi jeszcze większe wrażenie, gdy na roślinność wewnątrz obiektu pada światło.
Link do znaleziska tradycyjnie znajduje się Tutaj
Zainteresowanych moimi znaleziskami wołam w komentarzach.
Zapraszam do obserwowania mojego tagu #szaryburekfoto pod którym wrzucam zdjęcia z miejsc opuszczonych.
Mój blog / Fanpage / Instagram
#fotografia #opuszczone #polska #ciekawostki #historia #podrozujzwykopem
źródło: DSC_0493
PobierzTreść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Mam miejscówkę u siebie w mieścinie jakbyś miał chęci.