Wpis z mikrobloga

Dwie rzeczy mi przszkadzaja mocno w obecnych samochodach. Chcialbym zeby UE cos wkoncu z tym zrobila.

BRAK CHLAPACZY
Jakim cudem tak przydatne urzadzenie zostalo usuniete z "nowoczesnych" samochodow? Wszedzie mgielka na drodze po 100-200metrow za samochodem, mimo ze juz przestalo padac.
Dochodzi do tego absurdu ze ciezarowki mniej chlapia woda za soba (bo maja chlapacze) niz jakies suvy.
Wszystko dookola drog uwalone syfem z drog,szyby wiecznie brudne, samochody oblepione brudem,ehhh

NIEBIESKO/BIALE SWIATLA
Ktore oslepiaja nonstop. Nie ma 5minut jadac autostrada w nocy zeby jakis baran nie oslepil tymi "inteligentnymi" swiatlami. Kiedys lubilem pojezdzic noca ale od 2016 roku mniej wiecej jest to meczarnia. Najgorsze sa Audi, potem BMW, Mercedes juz mniej,
Jakos sa marki ktore potrafia zrobic nowoczesne nioslepiajace swiatla.Takze da sie.

#motoryzacja #samochody #bekaztransa #takaprawda #takasytuacja #ruchdrogowy #przemyslenia #zalesie #prawo
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

BRAK CHLAPACZY

@adamsowaanon: zawsze możesz dokupić jakieś akcesoryjne za 500zl :)
Pewnie jakiś księgowy obliczył, że nie montując tych kawałków gum koncern zaoszczędzi pareset milionów czy coś.
  • Odpowiedz
  • 0
@lofix: No ale to ja wtedy bede mniej chlapal,
A reszta kierowcow dalej bedzie wiec dla mnie sie nic nie zmieni,

Tu potrzeba prawnego nakazu, inaczej producenci beda dalej ta patologie tworzyc.
  • Odpowiedz