Aktywne Wpisy

mariusz5891 +3
Mircy jaka alternatywa dla #biedronka? Najbliżej domu mam właśnie ten sklep ale tam zawsze zapchany parking, tłumy ludzi, palety w alejkach i te ich skomplikowane systemy naliczania promocji... Od razu mówię że nie interesują mnie żadne #auchan #kaufland gdzie trzeba przejść kilometry żeby każdą alejkę odhaczyć. Mieszkam na obrzeżach #lodz i mogę na luzie dojechać do okolicznych miejscowosci więc konkurencja jest spora. A
Jaka alternatywa dla biedronki?
- Dino 40.6% (342)
- Aldi 24.3% (205)
- Netto 11.7% (99)
- Stokrotka 7.2% (61)
- Polomarket 5.2% (44)
- Intermarche 10.9% (92)

0Fifi 0
Przymierzam się do zmiany głównego konta bankowego. Obecnie i przez wiele lat mam w PKO BP, natomiast przyglądając się ofertom innych banków zauważyłem, że PKO za przeproszeniem ma w dupie starych/stałych klientów. Mianowicie, ich bank celuje chyba w emerytów, których jedynym celem jest otrzymanie przelewu za pracę i następnie opłacenie rachunków. Dostępność tych funkcji to chyba jedyna zaleta tego banku.
Dlatego zwracam się z pytaniem:
W jakim banku sami macie konto (jaki
Dlatego zwracam się z pytaniem:
W jakim banku sami macie konto (jaki
![Superlutownica czyli cztery sposoby na transformatorówkę [TOWARY MODNE 300]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/20a38fca22eeb0baf2133a75c9193117bf54dc01357a5f1cba95df35eec7304a,q80.jpg)

Kumpel, lead java developer został zwolniony ze swojego korpo w którym pracował przeszło dwie dekady. Zaczynał tam od interna, przez juniora, mida, seniora aż po leada. Początkowo pracował na UoP aż z czasem z chęci większych zarobków kosztem l4/wakacji, przeszedł na b2b (Do spółki-córki korpo, taka prawna furtka, żeby przejść z uop na b2b w tej samej firmie ( ͡° ͜ʖ ͡°)). Projekt się skończył, kolega był na ławce (200/h + vat) i jak widać fakt lojalności względem firmy w niczym nie przeszkadzał dla korporacji w jego zwolnieniu.
Od 4 miesięcy szuka pracy, bezskutecznie. Fakt siedzenia 20 lat w jednej firmie sprawił, że rynek BARDZO mu odjechał. Ostatni projekt był pisany w javie... 13 :( Mimo wielu zaproszeń na rozmowy ze względu na dopisek "lead" w cv, otrzymuje regularne rejecty z powodu ogromnych braków w wiedzy. Jak już pada propozycja to znacznie poniżej jego ówczesnych zarobków i często wręcz otwarcie dostaje informacje, że jego wiedza jest na poziomie rynkowegi mida i jedyne co mogą zaproponować to 100-120/h + vat... W hybrydzie :(
Problem polega na tym, że dotychczas żył bardzo obficie. Nowiutki mercedes gle w leasingu, mieszkanie 80 metrów w mieście wojewódzkim (hipoteka), egzotyczne wakacje dwa razy do roku... Jego żona jest bardzo przyzwyczajona do pewnych luksusów i niestety powoli zaczyna dawać mu do zrozumienia, że obecna sytuacja jej się nie podoba. Chłopina ostatnio żalił się na piwie... Wrak człowieka. Prawdopodobnie będzie musiał cesjować mercedesa jeśli w przeciągu kolejnego miesiąca nie znajdzie oferty min za 180/h. Do tego żona (swoją drogą nauczycielka angielskiego, atrakcyjna blondynka) powoli traci cierpliwość i lada chwila może rzucić papierami rozwodowymi... Podobno już nawet rzadko kiedy chce z nim sypiać.
Puenta jest taka, że IT dało dla tego gościa wszystko i jednocześnie wszystko zabrało. Brutalna branża...
Oh nie, facet będzie musiał przestać jeździć na egzotyczne wakacje dwa razy do roku i przesiąść się na Kię.
Literlanie isover dla chuopa. ¯\(ツ)/¯
@ArchaicznyTaboret: Okazuje się, że ja żyję jeszcze bardziej "obficie", co jest żartem.
Ja swoje 80 metrowe mieszkanie w mieście wojewódzkim kupiłem za gotówkę.
@ArchaicznyTaboret: Nic mu nie zabrało.
@ArchaicznyTaboret: Wiem, że odpisuję na bait, ale zastanawia mnie ten tok myślenia jaki to przedstawiłeś xD Dam inny przykład: zamyka się jakiś sklep, nie wiem, biedronka, czyli projekt się kończy (xD), więc to normalne, że pracownicy zostają zwolnieni, moze nie wszyscy, część zostanie przeniesiona
@ArchaicznyTaboret: Przy 200 zł za godzinę? Słaby bait.
@ArchaicznyTaboret: wiem, że odpowiadam na bait ale po 20 latach w it to praca powinna byc dla niego nie obligatoryjna. Jego Obecna sytuacja to wynik podejmowanych przez niego decyzji.
Większość osób, z takim doświadczeniem, które znam to spokojnie mogłoby się utrzymać z nieruchomości na wynajem i giełdy. Z----------ą na projektach głównie z chciwości
trzeba popracowac jeszcze na baitem
Ludzie sobie nie zdają sprawy jak komicznie ta branża wygląda. Co tydzień nowe frameworki co rok nowe języki, co chwila hype na co innego.
Młode byczki uczą się tego w pocie czoła bo wydaje im się, że to wina ich niskiego doświadczenia że czegoś nie umieją. W między czasie
@Dietetyq: XD z wygody typ chodził do pracy i dostawał za to pieniądze...
Wiadomo, że lekarz jak pracuje 10 lat to z wygody pracuje, prawnik tak samo...
Pod warunkiem że byłby ogarnięty pod względem ogarniania finansów i pracował/dokształcał się ponad normę. Ilu takich ludzi jest? Według mnie maly procent jest taki
I nie przesadzajmy ze 20 lst w IT da Ci majatek lekarza czy prezesa xD bo to odpływanie
Co Ty bredzisz