Wpis z mikrobloga

Jakieś randomowe zdjęcie jest absolutnym dowodem na słowa polskiej onucy.
Zawsze mnie zadziwia jak Ci świadomi i myślący samodzielnie łykają bez weryfikacji informacje, które pasują im pod tezę.
W przypadku dronów to sam Putin mógłby im powiedzieć, że on je wysłał, a oni by nie uwierzyli. Tutaj bez zająknięcia uznają to za prawdę objawioną.

#bekazprawakow #bekazkonfederacji #ukraina #polskieonuce
Turin89 - Jakieś randomowe zdjęcie jest absolutnym dowodem na słowa polskiej onucy.
Z...

źródło: temp_file4028888976736699190

Pobierz
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Turin89:

To jest paradoks niemal każdej szurii czy teorii spiskowej akurat. Wszyscy kręcą, nie ufaj nikomu, kłeszczyn everytin' ale jakiś przypadkowy bot na Tik Tłoku czy jakaś szur stronka wystrojem rodem z Windowsa 3.11 to na pewno rzetelne informacje.
  • Odpowiedz
  • 446
@Wszebor: ostatnio członek rodziny podesłał na chat totalnego fejura, wysłałem w minutę dowód na to, że to totalna manipulacja "ja tylko głośno myślę, coś w tym musi być, nawet jeśli nie jest w pełni prawda". xD
  • Odpowiedz
@To_ja_moze_pozamiatam: no raczej że nie ta. wierzyć w takie bzdury jak wymieniłem to trzeba mieć grubo pod czachą. dla połowy wykopków dopisek "ukraiński wywiad potwierdza" nadaje absolutną wiarygodność niusowi. A jedyne co ten ukraiński wywiad potwierdza to wasz debilizm
  • Odpowiedz
wysłałem w minutę dowód na to, że to totalna manipulacja

@Fattek: Szanuje, chociaż ja się poddałem po kilkudziesięciu razach, bo o ile czasem to faktycznie minuta, tak w innych przypadkach trzeba szukać jakichś artykułów naukowych, czytać je, tłumaczyć na polski itd. W pewnym momencie uznałem, że skoro kilkadziesiąt tego typu sprostowań nie skłania innych do refleksji i za 3 dni znowu są pewni kolejnej fejkowej informacji, to po prostu szkoda
  • Odpowiedz
@kapelutek_z_kociej_siersci: akurat ta osoba wrzuca najbardziej typowe fejury i to takie, co krążą po necie od lat, więc robię szybkie google i przeklejam dowody, że fejk. Jeśli jest bardziej skomplikowane, to po prostu ignoruję, bo nie mam czasu robić takiego researchu, żeby udowadniać. xD Ale no, tyle fejków już zbiłem, a tej osobie to nic do myślenia nie daje, że jakoś nie zakładam magicznej zmiany podejścia. xD
  • Odpowiedz