Wpis z mikrobloga

✨️ Różnice w podejściu do nauki między kobietami a mężczyznami
Wiem że na wykopie jest narracja że kobiety to wszystko za darmo dostały i bez wysiłku ale tak wychodząc poza internetową bańkę to na przykładzie szkoły czy studiów to chłopy zawsze zajmowali się głupotami a dziewczyny to były te pilne. Zawsze przygotowane do zajęć, robiły pilnie notatki czy ogarniały sprawy studenckie a chłopy byle nie iść na ostatnie zajęcia i iść na browar. Jakieś koła studenckie to głównie laski a sporo robiło już praktyki na pierwszym roku. Potem mija kilka lat i widzisz że faktycznie zrobiła karierę w korpo a w internecie niektórzy latami analizują pigułki #blackpill vs #redpill zamiast wziąć się do roboty i widzi taką jeden z drugim i patrzy tylko na efekt końcowy. Tak samo jak typy ode mnie ze wsi narzekają na cały świat ale nie widzą problemu że całe życie chlali tanie browary pod klubem sportowym albo ostatnie oszczędności na fajki.

#przemyslenia #przegryw #przegrywpo30tce #niebieskiepaski #rozowepaski #logikaniebieskichpaskow

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Zawsze przygotowane do zajęć, robiły pilnie notatki czy ogarniały sprawy

@mirko_anonim: Niby tak ale nie robiły tego bo się tym szczerze interesowały tylko dla ocen, pochwał i paska na koniec roku.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Ja w czasach mojej edukacji byłem przykładnym uczniem, prowadziłem wzorcowy zeszyt, potrafiłem syntezować rozbudowane notatki na podstawie informacji przekazanych przez nauczyciela; wertowałem podręczniki, podczas gdy inni słuchali rapu z głośników w szkolnym kiblu. I co? I g---o, bo zostałem ukarany przez los obrzydliwą sylwetką, brzydką mordą i zerowymi umiejętnościami społecznymi. Natura
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: A przypadkiem to szkoła nie premiuje zachowań takich jakie są zwyczajne dla dziewczynek (obłudy) ważniejsze jest 10 ocen z pojedynczych prac i plusiki za prace domowe, co z tego że na koniec liceum każda sra po gaciach i co druga zdaje maturę poniżej oczekiwań. Za to jak ja chodziłem do szkoły to po chamsku mówiłem że: "tak nie mam pracy domowej, może mi pani wpisać jedynkę i tak to
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: XD u mnie było mało lasek ale to co były miały zawsze małą armię spermiarzy u przegrywów gotowych rzucić wszystko żeby pomóc różowej w nauce/projekcie. To właśnie chłopy z----------y bo już wtedy wiedziały że z takim twarzami to over bez statusu/hajsu.
  • Odpowiedz
Zawsze przygotowane do zajęć, robiły pilnie notatki czy ogarniały sprawy studenckie

@mirko_anonim:

Jeśli chodzi o elektronikę i informatykę na politechnice to nie potwierdzam tej tezy , a już na laborkach to już zdecydowanie panie były tylko do "ozdoby"
  • Odpowiedz
Potem mija kilka lat i widzisz że faktycznie zrobiła karierę w korpo a w internecie niektórzy latami analizują pigułki #blackpill vs #redpill zamiast wziąć się do roboty i widzi taką jeden z drugim i patrzy tylko na efekt końcowy.

@mirko_anonim: xd

Po pierwsze, 'kariera' w korpo to nie przekładanie papierów z jednego stosu na drugi czy klepanie excela za lekko ponad najniższą. Po drugie, to właśnie
  • Odpowiedz