Wpis z mikrobloga

Jak mnie bawi ten ryk korpoludkow ze ktos im każe wracać do pracy biurowej.

Banany myślały ze ktos im bedzie płacił za siedzenie w domu i udawanie, że cos robią bo maja stanowiska po angielsku i im sie nalezy. Dla innych praca stacjonarna to jest po prostu praca, ale dla korposzczura homeoffice to jest metafizyka. Spotkanie z najwyższym.

#korpo #korposzczury #korporacja #praca #pracbaza
  • 35
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@BobekRobek: Popłaczą, popłaczą i zaakceptują. Bardziej mnie dziwi krótkowzroczność ludzi, których cieszy zwalnianie masowe w korporacjach. Przecież to nie są same tęczowe Julczyska i prędzej czy później zaleją inne branże zwiększając konkurencję i zaniżając stawki.
  • Odpowiedz
@BobekRobek: a wszędzie, może nie będą spawać pod wodą, ale handel, usługi, produkcja; d--a się wypości to włosy przefarbują i nagle będą "normalne"; potrzeba ekspresji wynikała z tego, że ludzie mieli plażę i wszystko inne zapewnione; pojawi się manko na koncie przedłużające to ludzie bez wsparcia rodziców pójdą robić cokolwiek; a w korporacjach pracuje też od c---a ludzi po inżynierskich studiach i nie zawsze są to studia IT - po
  • Odpowiedz
ktos im bedzie płacił za siedzenie w domu i udawanie, że cos robią bo maja stanowiska po angielsku i im sie nalezy.

@BobekRobek: super się tak żyje, spróbuj kiedyś
  • Odpowiedz
@BobekRobek: Uważam, że w każdej branży w której to możliwe powinno wprowadzać sie home office chociażby w postaci hybrydowej. To wielka oszczędność czasu i pieniędzy dla pracownika, oraz globalna oszczędnosć w postaci mniejszej ilości spalonego paliwa i mniejszych korków w miastach.
  • Odpowiedz
@BobekRobek: Nie wiem co to ma do pracy zdalnej, ale jeśli odnosisz się do tego, że osoby na zdalnym dostają dodatek (śmiesnzy bo śmieszny ale nadal) do pracy zdalnej bo niby ponoszą jakieś koszty, to uważam że jest on całkowicie niepotrzebny i tylko zaszkodził propagowaniu pracy zdalnej.
Oszczędność czasu na dojazdach oraz kosztów tych dojazdów jest już wystarczającym profitem dla pracownika.
  • Odpowiedz
@BobekRobek: Nie wiem, czy lumpy; jeśli jesteś lekarzem to wiesz, że sektor publiczny potrzebuje podatków, a prywatny dobrze zarabiał na korposzczurach z kasą dbających o zdrowie - na dokładkę dochodziły te wszystkie Enel-Medy, Luxmedy, Medicovery. Pewnie sam bym się z nich śmiał będąc lekarzem, ale dla systemu bezrobocie strukturalne jest niebezpieczne.

A ludzie jakoś się będą musieli odnaleźć, bo odnajdywali się w dużo gorszych czasach. Po prostu dla niektórych to
  • Odpowiedz
@BobekRobek: Tak, część ludzi obija się na HO. I część ludzi się tym chwali. Jednak to nie tak, że ludzie się nie obijali w biurze. Siedzę w branży IT od 2016 i widziałem jak potrafią niektórzy pracowąć. Widziałem gościa, który potrafił przyjśc spóźniony na daily na 10, wypić 2 kawy, zagrać w piłkarzyki, wyjść na lunch, wrócić, wypić kolejną kawę, popracować kilka godzin i wyjść przed 17. I tak codziennie.
  • Odpowiedz
@Worm91: Praca z biura ma przynajmniej kilka powodów:
- fundusze inwestujące w biura nagle zorientowały się, że przepalają kupę siana;
- odświeżenie krwi - firmy widzą, że na rynku jest PRZESYT specjalistów i mogą zwalniać ludzi bez zwalniania, senior, który sobie kupił daczę w Bieszczadach nie zacznie nagle dojeżdżać codziennie do wojewódzkiego miasta; na jego miejsce zatrudnią kogoś może nieco słabszego, ale przyciśniętego niedawnym zwolnieniem; będzie tańszy i bardziej zdeterminowany;
  • Odpowiedz
Jak mnie bawi ten ryk korpoludkow ze ktos im każe wracać do pracy biurowej.

@BobekRobek: Ah prawdziw życie to jest 1.5h dojazdu do roboty w jedną stronę i zapierdziel na zmiany w chłodni za trochę ponad minimalna. Tylko takie coś pozwala człowiekowi docenić krótkie chwile przed zaśnięciem jak położenie się spać o 6 rano po nocce, a nie jak Ci biedni ludzie na home office co nigdy tego nie doświadczyli.
  • Odpowiedz
@BobekRobek: tęczowe Julki i lenie muszą wrócić do biur, dobrze im tak, trzymać za mordy rozlazłe towarzystwo!

A potem chlip chlip, prowincja upada, chlip chlip ceny nieruchów w miastach wywaliło w kosmos, chlip chlip dobre wiejskie chłopaki nie mają jak znaleźć dziewczyny u siebie w okolicy.
  • Odpowiedz
@BobekRobek: Ale cię boli ta zdalna, że już drugi wpis na ten temat wyprodukowałeś XD. Zmartwię się, ale jak ktoś się o-------a z domu, to robi dokładnie to samo w biurze tylko w inny sposób
  • Odpowiedz