✨️ Trudności w znalezieniu pracy w KrakowieⒾ Rejestracja w urzędzie pracy to jakaś nieśmieszna komedia , rejestrujesz się , następnie pytam się , macie państwo jakieś może kursy żeby dostać pracę w innym zawodzie to jest nie bo nie mają kasy , a już tak ponad rok szukam z zerowym skutkiem , bo jak pytam to szukają albo studentów albo na rencie , to już nie wiem gdzie szukać pracy w tym Krakowie , może macie jakieś pomysły , olx , pracuj , aplikuj , lento , strona urzędu pracy sprawdzone i nic to może jeszcze jakieś ? Pozdrawiam uprzejmie i miłego dnia życzę każdemu kto to czyta. #bezrobocie #praca #neet #zalesie
@mirko_anonim wiem. Wbrew pozorom w powiatowym łapałam więcej niż w Krakowie. Ale tam masz platformy typu Uber czy glovo gdzie po prostu jeździsz i za każdy kurs kasujesz kasę, ta dostępność appek do zarabianie potrafi dupę uratować
sukcesywny-obserwator-68: A w sektorze przemysłu jakiejkolwiek pracy i racja że w powiatowym jest więcej pracy niekiedy niż w samym KRK oraz z tego co widzę to jest że albo studenta biorą albo na rencie a taki normalny to nie ma szans w sumie teraz.Pozdrawiam serdecznie i życze miłego dnia :)
sukcesywny-myśliciel-92: Jak w Polsce chcesz, jesteś sprawny, zdrowy psychicznie i fizycznie, niekarany, masz średnie i predyspozycje, to idź do jakiejś służby mundurowej w budżetówce, bo jest ssanie na chętnych. W wojsku nawet nie wiem czy podstawowe/zawodowe nie wystarczy. Odsłużysz 25 lat, przyzwoita emerytura (na której możesz też dorabiać jak chcesz) i będziesz Bogu dziękował, że nie musisz dymać po kołhozach kilkanaście, czy dwadzieścia parę lat dłużej. W czasie służby dobre wypłaty
wytworny-sojusznik-53: A próbowałem do mundurówki tak zwanej to nie chca przyjąć bo jak mi tam powiedział te kryteria aby się dostać do nich na podobne stanowisko to już prościej byłoby kandydować do nasa na kosmonautę , więc też jak widzę odpada właśniel , staż też odpada bo się pytałem w urzędzie to usłyszałem że nie ma opcji. Czyli dalej punkt zero :)
Rejestracja w urzędzie pracy to jakaś nieśmieszna komedia , rejestrujesz się , następnie pytam się , macie państwo jakieś może kursy żeby dostać pracę w innym zawodzie to jest nie bo nie mają kasy , a już tak ponad rok szukam z zerowym skutkiem , bo jak pytam to szukają albo studentów albo na rencie , to już nie wiem gdzie szukać pracy w tym Krakowie , może macie jakieś pomysły , olx , pracuj , aplikuj , lento , strona urzędu pracy sprawdzone i nic to może jeszcze jakieś ? Pozdrawiam uprzejmie i miłego dnia życzę każdemu kto to czyta.
#bezrobocie #praca #neet #zalesie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: mkarweta
@mirko_anonim: Urząd pracy w Polsce nie ma nic wspólnego z pracą - nawet tych zatrudnionych tam urzędników...
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
·