Aktywne Wpisy

MonazoPL +170

Zwierz33 +2
Gdzie według was którzy korzystacie z uslug barbera/fryzjera męskiego leży granica ceny ? Przy jakiej przestaniecie chodzić ?
Wyobraźcie sobie, że w USA barber kosztuje 20-30 $ a w niemczech ok. 25-30 euro. Przy czym oni zarabiają np. z 2500 tys euro w górę. Mówie o ludziach co nie pracują przez agencje pracy z polski.
A u nas barber ile ? 80 zł najtaniej a od nowego roku będzie kolejne +10 zł
Wyobraźcie sobie, że w USA barber kosztuje 20-30 $ a w niemczech ok. 25-30 euro. Przy czym oni zarabiają np. z 2500 tys euro w górę. Mówie o ludziach co nie pracują przez agencje pracy z polski.
A u nas barber ile ? 80 zł najtaniej a od nowego roku będzie kolejne +10 zł
źródło: 1000_F_205498258_AfQmtyR5kO5llwKd6fWRRxcc4xRUbQcb
Pobierz

![Zatrzymać samotność, odbudować wspólnotę recepta na więcej dzieci [WYWIAD]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/8783086a596abfd0a6275b556d035beacf985a630576d392b422608af4fd1727,q80.jpg)

Tymczasem co polecają Linuxiarze? Instalować samodzielnie obok Windowsa jedną z dystrybucji Linuxa. A jak to się przekłada na rzeczywistość? Ktoś postanowi sobie zainstalować Linuxa, coś pójdzie nie tak pod koniec instalacji, bo coś nie tak było ustawione przed instalacją i na koniec nie odpali mu już żaden z systemów. To później będzie szukał całymi dniami pomocy gdzieś na forach, czy nawet tutaj a Linuxiarze mu powiedzą: u mnie działa. Albo co bardziej prawdopodobne pójdzie do specjalisty który mu to wszystko przywróci i zainstaluje jak trzeba ale oczywiście nie za darmo.
Potem się może okazać, że w wyniku jakichś błędów, czy nieprawidłowej konfiguracji utraci jakieś ważne pliki na partycji z Windows, coś tam się wywali i może nawet cały system przestanie działać. No to Linuxiarze znowu powiedzą, co Ty gadasz, u mnie działa.
Tak wygląda marketing Linuxa. Bo Linuxiarze mają wiedzę, potrafią wszystko skonfigurować i zainstalować a przez to wszystko dla nich jest proste a nie biorą pod uwagę że inni nie mają takiej wiedzy. Nic dziwnego że znienawidzony Windows nadal będzie jedynym prawilnym systemem na komputerach a Linux go nie przebije.
Podsumowując to wszystko, jeśli jesteście początkującymi, bez specjalistycznej wiedzy, nie próbujcie nawet samodzielnie instalować Linuxa obok Windows, bo tylko się sparzycie i już nigdy do Linux nie wrócicie.
#linux
A wiesz co, ja podsumuję: jeśli jesteś początkującym, to nie pisz poradników, bo z takimi radami to powinieneś być odcięty od internetu i trzymany w
@daro1: Obecnie jest to chyba domyślne zachowanie linuksa, bo sterownik systemu plików NTFS w kernelu jest z-----y. Nie jestem pewien, które dystrybucje go używają, a które nie.
Pamiętaj tylko potem o zainstalowaniu Guest Additions.
Jak chcesz przetestować jak on śmiga, polecam zrobić sobie bootowalnego pendriva z Linuxem i przetestować jak się sprawdza na twoim systemie.
Ja po paru podejsciach całkowicie się przesiadłem, nawet namówiłem różową i też już całkiem samodzielnie
@daro1: Nie zauważyłem, by ktoś tak polecał. To bardziej rozwiązanie kompromisowe, jeżeli nie możesz sobie pozwolić na porzucenie windowsa, ale zawsze wiadomo było, że może to działać gorzej.
@daro1: Instalacja to
"Linux" jako projekt tworzenia j---a nie potrzebuje "promocji" czy "reklamy" żeby dalej sobie istnieć. Nic nie musi niczego przebijać, bo to zwyczajnie nie ma sensu. Czy będzie to udział rynku 2% czy 15%.
A no i to Windows regularnie potrafi r------ć bootloader po aktualizacjach, nie linux. Po czym nie da się dostać do instalacji linuxa, bo działa tylko Windows xd
Dyski są tanie, wyciągnij dysk z windows, kup nowy i po problemie
@zarty-na-bok: Nic nie musiałeś przeinstalowywać. Zasada jest taka - jeśli masz fizyczny dostęp do komputera to nic nie stoi na przeszkodzie żeby coś w nim zmienić, nawet hasło roota. Szukaj z frazą "single user mode".
@daro1 Co do instalacji Linuxa na tym samym komputerze co Windows to również jestem