Wpis z mikrobloga

Proszę o zostawienie plusa do tego posta jeśli masz wśród swoich bliskich znajomych czy w rodzinie osobę, która była w miarę normalna, ale propaganda TVPIS a teraz Republika sprała jej banię i zradykalizowała poglądy.

U mnie niestety są takie przypadki, zwykle im ktoś jest starszy tym bardziej podatny. Nie wiedzialem, ze serio wystarczy powtarzac w kolko p------y az ktos chwyci bait, w ogole nie trzeba sie wysilac tylko konsekwentnie klamac.

Brutalne

PS Zanim ktos w-----e, ze tak samo w druga strone jest z TVNem - osoby w moim zyciu, ktore maja poglady lewicowe czy sa w mitycznym centrum nigdy same nie zaczynaja rozmowy o polityce a ci od Republiki wyskakuja z j------m Tuska, bo nie maja nic ciekawszego do powiedzenia xD

#tvpis #tvrepublika #bekazprawakow #neuropa #propaganda
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jegertilbake: Jeżeli chodzi o jakieś polityczne czy światopoglądowe pierdy to zdarzyło mi się że lewak wyskoczył z ryjem a nigdy pisowiec a co więcej to z pisowcem jak już była mowa o polityce to można było jakąś merytoryczną rozmowę pociągnąć. A lewactwo to tylko z mordą i to w towarzystwie bo sam na sam to z podkulonym ogonem xd
  • Odpowiedz
@jegertilbake: Mamy i nie dowierzamy. Mój stary. Facet pod 70-tkę, inżynier po polibudzie. Pracował w wielu firmach na bardzo eksponowanych stanowiskach. Zaangażowany też politycznie ale nie po tej stronie, co teraz. Od 10 lat rownia pochyła. Najpierw TVP a jak się władza zmieniła, to republika non stop. Na hasło Tusk reaguje rządzą mordu - serio.
Wpadam z dzieciakami w odwiedziny a tam od rana do nocy gość się pompuje propagandą,
  • Odpowiedz
@jegertilbake: Moja babcia która przedawkowała TVN potrafiła do mnie zadzwonić o 3 w nocy bo na facebooku jej wyskoczył Tusk przerobiony przez AI który mówił, że trzeba się gdzieś zapisać przez internet(podać dane jakiejś karty bankowej czy jakiś inny scam, ale tak była podekscytowana, że nie zrozumiałem o co chodziło). Oczywiście jak jej powiedziałem, że to oszustwo to mnie zwyzywała i powiedziała, że nie można na mnie liczyć. I temat
  • Odpowiedz
  • 8
@kuna999: No, ale z tego powodu propaganda PISu siega znacznie dalej, bo duzo latwiej bazowac na budowaniu nienawisci. Myslisz, ze dlaczego taki duzy % wiadomosci jest negatywna? Bo w to klikaja ludzie. Tak samo z propaganda lepiej sie ja buduje strachem i wskazywaniem wroga. Szczegolnie w przypadku gdzie realnie w kraju masz 2 partie - duzo lepiej wyjdziesz w demokracji na oczernaniu konkurenta kazda dostepna metoda niz na inwestowaniu tej
  • Odpowiedz
@jegertilbake: Zależy co masz na myśli przez "sięganie dalej", na pewno propaganda PiSowska mocniej siada na banie(ludzie którzy byli jej poddani będą mieli skazy w mózgu do końca życia). Propagande TVNu łatwiej "zapomnieć" albo "odwrócić" gdy się jej nie podlewa.

Jednak clou mojej wypowiedzi było takie, że ludzie którzy mają sprane mózgi istnieją po obu stronach i najbardziej bym to wiązał z wiekiem. Moja babcia która ma mózg "TVNowski" jest
  • Odpowiedz
W każdym razie czy tvpis czy ToTVPO to jeden UJ

@boguslaw_licencyjny: To zupełnie coś innego, żeby tak pisać, trzeba nie mieć pojęcia o czym się pisze :)
Włącz sobie jakiekolwiek wiadomości z dawnych lat na YT, może zobaczysz różnicę, która jest ogromna.

Kiedyś tag #tvpis aż się grzał po każdym wydaniu, a teraz nic, a ty piszesz, że to to samo o.O :)
Na głównej znaleziska z płomieniem,
  • Odpowiedz
@jegertilbake: ja mam dziadków co oglądają cały dzień tvn24. dziadek był w SB, z nim w ogóle już się nie da rozmawiać, mimo że fizycznie i psychicznie jeszcze jakoś ogarnia. Z babcią nie jest tak źle, nawet zareagowała jak człowiek, gdy powiedziałem że głosowałem na Nawrockiego
  • Odpowiedz
  • 8
@pamareum: No ok, ale w tej historii to ty jestes osobą o ktora mi chodzilo a nie twoi dziadkowie xD

Jak mozna glosowac na oszusta, ktory o----l emeryta na mieszkanie i do tego kibola? Przeciez trzeba miec sprany leb i wlasnie w takich osobach lezy problem i przez takie osoby w Polsce nigdy nie bedzie dobrze. Jestescie zmanipulowani tak daleko, ze nawet juz nie pamietacie, ze powinniscie sie wstydzic glupoty
  • Odpowiedz
Moja babcia która przedawkowała TVN potrafiła do mnie zadzwonić o 3 w nocy bo na facebooku jej wyskoczył Tusk przerobiony przez AI który mówił, że trzeba się gdzieś zapisać przez internet(podać dane jakiejś karty bankowej czy jakiś inny scam, ale tak była podekscytowana, że nie zrozumiałem o co chodziło). Oczywiście jak jej powiedziałem, że to oszustwo to mnie zwyzywała i powiedziała, że nie można na mnie liczyć. I temat Tuska i tego
  • Odpowiedz