Wpis z mikrobloga

@Yuri_Yslin: Spoko, ale twoj komentarz ma sie nijak do tego o co pytam. Zapytalem jedynie o jakis standard - nie znam statystyk dot. ilosci prezentacji nieruchomosci w pierwszym miesiacu od wystawienia ogloszenia, dlatego chcialem zasiegnac czyjejs empirycznej opinii. tyle
  • Odpowiedz
@trogatelnaya_raduga: No i kolejna sprawa: jeżeli w domu są zastosowane dość dziwne sposoby ogrzewania albo rozwiązania to tym trudniej będzie kogoś znależć. Ja oglądałem takie, gdzie gość zrobił sobie grzejniki elektryczne (takie wielkie kloce), widać było że oszczędza na ogrzewaniu ale z ceny nie chciał zejść (bo to trzeba przerobić na coś normalnego, co wiąże się z dużym remontem) i tak się buja juz ze 2 lata.
  • Odpowiedz
@trogatelnaya_raduga: jak ma się nijak xD jak wystawisz dom na zadupiu za 5 milionów to jak przyjdzie jedna osoba w pol roku to będzie sukces. Wystaw dom w Warszawie za pół bańki to będzie 200 osób dziennie.

Nie ma żadnego standardu, wszystko zależy od sytuacji.
  • Odpowiedz
@mch0588: jak wrzucisz sensowny dom w sensownej cenie koło top5 to zejdzie szybko, znaczną ilość ludzi przerasta budowa a teraz domy się niczym nie różnią praktycznie poza wyglądem i ukladem pomieszczeń
  • Odpowiedz
@trogatelnaya_raduga: podeslij ogloszenie na DM, dlugo szukam domu w tej lokalizacji i wlasnie ciezko o sweet spot (rok budowy, cena, metraż, standard) wiec chetnie ocenie moim wybrednym okiem. Na ten moment zaczalem juz sam budowac ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@Amigoyamigo: A jak z targowaniem. Dużo spuściłeś z ceny? Sporo osób o tym nie gada, ale mnie akurat ta kwestia interesuję, bo też bujam się z pewnym tematem, ale nie jestem wyłącznym właścicielem, dlatego jest trudniej
  • Odpowiedz
@Sylwiusz89: opuściłem ale zysk brutto w rok 80k. Myślę że na rynku zawyżają cenę do 30k i można tyle stargować. Era mieszkań na wtornym się skończyła imo i mają problem sprzedać. Albo są do generalki albo typowo przez flipera po kosztach zrobione. Jak ktoś ogarnia temat to takiego nie weźmie
  • Odpowiedz