Aktywne Wpisy

maybe +50
Mirki, "fachowcy" kładli mi listwy przypodłogowe. Generalnie wyszło super, no ale - narożniki - zdjęcia w komentarzach. Mówili, że się nie dało tego materiału równo ściąć na 45 stopni i żebym sobie zamówił zaślepki, bo tak będzie lepiej wyglądać. Sęk w tym, że producent nie oferuje do tego konkretnego modelu zaślepek. Jakieś pomysły, jak to zamaskować? Kleili Mamutem, więc raczej nie oderwę. Myślałem wypełnić luki Mamutkiem, wygładzić go jak wyschnie i nakleić
źródło: IMG_4496
Pobierz
KjatanSveisson +34
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

#audio #caraudio #motoryzacja #samochody #dacia
Mirki, pacjent to Dacia Logan 3 z 2021, w której chce poprawić audio. Radio fabryczne zostaje, wedle internetów ma 4x18-20W RMS. Trzeba więc głośniki, które mają niewielkie wymagania jeśli chodzi o moc i wysoką skuteczność lub wzmacniacz. Tu się zaczynają schody, bo radio ma zabezpieczenie wykrywające głośnik, w związku z czym większość wzmacniaczy nie będzie współpracować. Wiem, że działa chiński wynalazek PUZU PZ-C7, ale on ma tylko 4x22W (producent deklaruje 5x50W RMS) , więc różnica niezbyt duż. Jest też model wyższy PZ-D8, który wedle producenta ma 4x80W RMS. Nie ma jednak w internecie testów, a producent nie jest skory do odpowiedzi na pytania odnośnie mocy i funkcji symulacji obciążenia głośnikami. Napisał jedynie, że urządzenie jest kompatybilne.
Szukam więc głośników, które będą w stanie wykorzystać potencjał drzemiacy w radiu ( ͡° ͜ʖ ͡°) lub wzmacniacza plug&play z symulacją obciążenia głośnikami.
Budżet oczywiście im mniej tym lepiej
No ale tak myślałem, że byłbym skołonny wyłożyć maks do 3000 za wszystko tzn. głośniki + wzmacniacz + sub pod fotel. Chyba że za tyle nie złoży się zestawu, który będzie lepiej brzmiał od fabryki albo wymiany samych głośników na takie wysoką skutecznością (Hertz Uno) + sub aktywny pod fotel (Pioneer TS-WX130EA).
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
@trzaichlac69 wygłuszone, ale efekt nie jest zadowalający
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: mkarweta
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
@mirko_anonim: przestałem dalej czytać. Zostaje kupić dwa głośniki
Skoro nie chcesz zmieniać gównianego radia to kup dwa głośniki JBL clip i sobie sparuj stereo
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
gdybyś przeczytał, to może doszedłbyś do fragmentu, gdzie zastanawiam się nad procesorem dźwięku ze wzmacniaczem. Wspomniany PUZU PZ-D8 ma możliwość odtwarzania muzyki z pominięciem radia samochodowego przez optyk, aux i bezpośrednio z pendrive.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰