Wpis z mikrobloga

• 1
@Sweet-Jesus Ciekaw jestem jak z realną skutecznością tych drobiem bo wiadomo, że te filmiki to propaganda. A z drugiej strony, że jeszcze nie opracowano jakiejś broni dla żołnierzy piechoty, która neutralizowalaby takiego drona
  • Odpowiedz
@Sweet-Jesus: totalnie przeraża mnie wizja bycia żołnierzem w dzisiejszej wojnie. Jak nie dron przed którym się nie da ukryć, to jakieś naprowadzane pociski albo bayraktar z kilku kilometrów nad głową ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@kam966: obstawiam, że jest całkiem wysoka szczególnie po przeliczeniu na koszt. Na pewno dużo większa, niż skuteczność żołnierza uzbrojonego w karabin. A samo to, że operator nie ryzykuje swoim życiem- to zmienia zasady gry.
  • Odpowiedz
OK WSZYSTKIM WYSŁAŁEM IDE POD KOC JAK KTOS JESZCZE CHCE TO PISZCIE ALE DOPIERO JUTRO WYSLE BO JUZ MI SIE NIE CHCE ( ͡° ʖ̯ ͡°) Miłego wieczorku dla wszystkich
  • Odpowiedz
@remass: W niedalekiej przyszłości pewnie będą jakieś zautomatyzowane systemy antydronowe walące śrutem, tak żeby go efektywnie uszkodzić. Jak oglądałem jakieś filmiki z ukraińskich oddziałów to tam często ktoś lata ze strzelbą i parę razy widziałem jak sprzątał nadlatującego drona. ( _) U ruskich chyba szkoda kasy na strzelby i przynajmniej tutaj widać, że karabin zazwyczaj sobie z tym nie radzi.
  • Odpowiedz
@rzaden_problem: pewnie tak, może będą wieżyczki jak z gierek typu tower defence xd. Wiesz ogólnie mi jest smutno jak lekko wyrzuca sie ludzkie życie do śmieci. U ruskich to taktyka wygląda tak jakby tego w ogóle nie brali pod uwagę.
  • Odpowiedz
Żyjemy w ciekawych czasach, że oglądamy zabijanie żołnierzy dronami z wesołym podkładem. Pięć lat temu bym w to nie uwierzył, a tu takie miłe zaskoczenie ze złomowania russkich.
  • Odpowiedz