Wpis z mikrobloga

Zniknięcie Carrefoura to do d--y informacja dla ludzi, którzy lubią gotować coś więcej niż proste dania. Teraz zostaje Auchan, który jest przeważnie gdzieś. na obrzeżach miasta ewentualnie sklepy z zagraniczną żywnością (ale większą marżą). Teraz dobry włoski makaron nie kupię od ręki za 7 pln tylko 10 + kw. Przyprawy, sosy, dodatki, wszystko trzeba bulić więcej aby mieć to na już, no albo możesz zamówić.

#zakupy #przegryw #carrefour
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Shoujiki widocznie takich jak ty jest promil w tym kraju. Te egzotyczne składniki to na ogół leżą i się kurzą na półce.
Ciekawe czy francuz by płakał, że mu w Żelipapą zamykają Polo Market, i nie będzie miał gdzie kupić kratowego twarogu na pierogi "Twaróg pełnotłusty krajanka 1kg OSM Psia D--a"
  • Odpowiedz
@Shoujiki: No niestety rodacy zagłosowali portfelami i wszystko zawalone lidlami i biedrami bo liczy się tylko i wyłącznie cena, nie są zainteresowani dołożeniem 10% żeby dostać 50% lepszą jakość i nie przepychać się między paletami chodząc po klejącej się podłodze.
  • Odpowiedz
  • 2
@Karl_Cotlet: no ja sam carrefour wybierałem raz na jakiś czas, bo był droższy jeśli chodzi o standardowe produkty, ale to nie zmienia faktu, że dało się tam kupić absolutnie wszystko i obecność takiego sklepu bardzo ułatwia sprawę.
a polo market i carrefour to trochę inne kalibry
  • Odpowiedz
no ja sam carrefour wybierałem raz na jakiś czas, bo był droższy jeśli chodzi o standardowe produkty,

@Shoujiki: Masz odpowiedź. Większość w tym kraju to nie są krezusy więc idą tam gdzie jest taniej.

No niestety rodacy zagłosowali portfelami i wszystko zawalone lidlami i biedrami bo liczy się tylko i wyłącznie cena, nie są zainteresowani dołożeniem 10% żeby dostać 50% lepszą jakość i nie przepychać się między paletami chodząc po
  • Odpowiedz
nie kupię od ręki za 7 pln tylko 10 + kw

@Shoujiki: stać cię na kupowanie gier zamiast piracenia to i na droższy makaron wysupłasz ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
ludzi, którzy lubią gotować coś więcej niż proste dania.

@Shoujiki: 5 lat mieszkałem w okolicy, gdzie była tylko Biedronka.
Po jakimś czasie zorientowałem się, że jem ciągle to samo. Bo jaki masz wybór w Biedronce? 10 warzyw, z 5 serów, 2 jogurty itd.
Teraz mam blisko Auchana i to jest perełeczka a nie sklep.
Ceny poza paroma wyjątkami takie same jak w Biedzie, a wybór jaki. Samych świeżych ryb jest
  • Odpowiedz
  • 2
@Rzounierz88: przecież o tym wspomniałem łbie - o tym, że z kosztem wysyłki cena wyjdzie podobnie.
To raz, dwa - nie każdy planuje posiłki kilka dni przed i wolałbym mieć wszystko od ręki
  • Odpowiedz
No niestety rodacy zagłosowali portfelami i wszystko zawalone lidlami i biedrami bo liczy się tylko i wyłącznie cena, nie są zainteresowani dołożeniem 10% żeby dostać 50% lepszą jakość i nie przepychać się między paletami chodząc po klejącej się podłodze.

@Werdna: no pewnie. Cena to wszystko. Jakość? Jaki % może sobie na to pozwolić? :)
  • Odpowiedz