Wpis z mikrobloga

#pcmasterrace #komputery #orange #internet #pytaniedoeksperta #siecikomputerowe

Witam, mam cholerny problem z internetem z orange.

Zazwyczaj korzystam z hotspota z telefonu do komputera, problem występował od prawie zawsze, na aktualnym i poprzednim telefonie. Jak i również na aktualnym systemie i poprzednim (musiałem zainstalować 2 tygodnie temu Windowsa jeszcze raz po tym jak dysk m.2 mi się zablokował)

Notorycznie, raz częściej, raz rzadziej zmienia się moja lokalizacja na Niemiecy i zaczyna wypluwać wyniki w tym języku. Pomijam fakt, ze korzystanie z map googla jest wtedy bardzo utrudnione. Na telefonie wszystko dziala poprawnie, jedynie z PC jest problem.

Sprawdzilem tez na tej wbudowanej przegladarce Edge bez logowania sie na Email.
Nie mam zadnych VPNow wlaczonych etc.

Jakies pomysly?

@OrangeEkspert
ppooii - #pcmasterrace #komputery #orange #internet #pytaniedoeksperta #siecikomputer...

źródło: obraz_2025-09-25_180755781

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ppooii: Sprawdź sobie IP location gdy to występuje, a poza tym to tam chyba możesz ustawić na sztywno region wyników, bo obecnie masz ustawione "Obecny region".
  • Odpowiedz
  • 0
@Azurusek:
zmiana na sztywno i tak nie naprawi mojej lokalizacji, wiec mapy googla nie dziala,czesto sklepy internetowe itp bo mnie automatycznie przerzuca na niemiecka strone po wybraniu wyniku z wyszukiwarki;/
  • Odpowiedz
  • 0
@Azurusek:
Na komputerze nie mam ani w przegladarce ani w systemowych ustawieniach, podobnie zreszta na telefonie. Ta lokalizacja tak sobie skacze raz z Polskiej na Niemiecka i z powrotem. Czasem blad nie wystepuje przez 2 dni, a czasem tak gowno jedne skacze co 15 minut;/
  • Odpowiedz
@ppooii: pytanie na serio - mieszkasz gdzieś blisko niemieckiej granicy (albo często jesteś gdzieś blisko granicy)? Może telefon wtedy bierze niedokładną lokalizację i przypisuje się ona do tego samego konta Google
  • Odpowiedz