Wpis z mikrobloga

Naprawdę bardzo ciekawe zjawisko mogę zaobserwować na własnym przykładzie w ostatnim czasie. Ostatnio zacząłem się wypowiadać niepochlebnie na temat głównie Rosji, partii konfederacja, wyśmiewać pewne zjawiska i nagle relatywnie całkiem całkiem często od tego momentu atakują mnie nowe konta zielonki pisząc mi, że jestem lewakiem ( ͡° ͜ʖ ͡°) #polityka #polska #europa #polskieonuce #wojna #ukraina #usa #bekazprawakow
Cztero0404 - Naprawdę bardzo ciekawe zjawisko mogę zaobserwować na własnym przykładzi...

źródło: Opera Zrzut ekranu_2025-09-25_174413_wykop.pl

Pobierz
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

atakują mnie nowe konta zielonki

@Cztero0404: Jeden z granych od lat motywów prorosyjskich kont to jest unikanie merytorycznej dyskusji i zastępowanie tego atakiem personalnym. Niekiedy się zwołują aby wywierać presje i zniechęcac osoby krytyczne wobec ru do kolejnych wpisów.
  • Odpowiedz
@szurszur: Dobrze mówisz, potem ktoś bez swojego zdania to czyta, widzi że większość zakrzycza kogoś merytorycznego i cyk te same poglądy. Dodać do tego klasyczne znajdowanie winnego wszystkich tematów aby polaryzować i propaganda gotowa
  • Odpowiedz
  • 2
mam to samo, jestem zadeklarowanym prawicowcem, ale nie lubię brauna, szurow i ruskich onuc. Codziennie mnie nazywają tu lewakiem xd

@varres: Odnośnie Brauna to też jest bardzo ciekawy wątek. Bo z tego co zauważyłem kiedy napiszesz coś negatywnego niepochlebnego o Grzegorzu Braunie to nawet przez następne kilka dni powiedzmy 2-3 na wykopie twoja wypowiedź na głownej potrafi być bardzo szybko minusowana wręcz zakopywana dosłownie na każdy temat.
  • Odpowiedz
mam to samo, jestem zadeklarowanym prawicowcem, ale nie lubię brauna, szurow i ruskich onuc. Codziennie mnie nazywają tu lewakiem xd

@varres: bo z opisu wygląda że jesteś ( ͡° ͜ʖ ͡°)

• Odpowiedz
całkiem często od tego momentu atakują mnie nowe konta zielonki pisząc mi, że jestem lewakiem

@Cztero0404: a to nie wystarczy w 100% nie zgadzać się z prawakami aby zostać lewakiem? Możesz w 99,999999999999999% się zgadzać, ale raz masz wątpliwości (nie to że przeciwstawną opinię) i już... zostałeś lewakiem
  • Odpowiedz
@Cztero0404: Jeszcze nikt ci nie zgłaszał jakichś starych wpisów za byle g0wno? (za to słowo po kilku usunięciach tez można mieć bana xD) Jak kilka razy napisałem jakieś nieprzychylne komentarze wobec tego środowiska, zbieżnie też wobec ruskich, to po którymś razie w 15 min wymoderowano mi 10 aktywności i dostałem bana na tydzień.
Myślę, że po czymś takim każdy "prawak" zaczyna rozumieć, że świat nie jest taki czarno-biały i łatki
  • Odpowiedz
  • 1
Mam wrażenie, że duża część takiego języka to propagandowy bełkot służący do stygmatyzacji innych za poglądy odbiegające danej linii i sam staram się unikać takiego słownictwa.

@rzaden_problem: Oczywiście, że tak. To jest generalnie prawda, dzieląc ludzi na lewicę i prawicę najłatwiej jest polaryzować naród. Zresztą nie tylko w Polsce analogicznie w Stanach Zjednoczonych masz na przykład to samo, w UK, Francji, Włoszech gdziekolwiek w sumie odbywa się dokładnie to samo.
  • Odpowiedz
@Cztero0404: @varres musicie zrozumieć, że lewakiem jesr się wtedy gdy:
Po pierwsze primo nie popiera się konfederacji
Albo, po drugie primo nie lubi cię jakiś prawak, patriota lub, tfu, wolnościowiec.
Tyle. Takie są kryteria.
Lewakiem może być chadek Tusk, mogą nimi być Torysi w UK, moze być Hitler, lewacki może być ONR, korporacje mogą być lewackie, nauka może być lewacka, ubrania mogą być lewackie, nawet awokado albo kawa z
  • Odpowiedz
  • 0
Po pierwsze primo nie popiera się konfederacji

@slapdash: Ostatnio miałem tu okazję rozmawiać/dyskutować z pewnym wykopiem konfiarzem (zresztą nie tylko ja) według niego jeśli poddajesz wątpliwości to co mówi Mentzen to się nie znasz więc. Analogicznie gdyby to co Konfa i jej przedstawiciele głoszą miało rację bytu to Polska dziś nie byłaby w takim miejscu jakim jest.
  • Odpowiedz