Wpis z mikrobloga

#cpk #bekazpisu #polityka

Wiecie jaki jest nowy spin prawicy i ekspertów CPK? Powoli orientują się, że kolej 250 też by nie była dla polskich firm, więc teraz pojawiają się głosy, żeby kupić skaldy co jeżdżą… 200km/h.
To się robi serio zabawne, przypomina mi to sytuację jak Kaczyńskiemu się pomyliło brutto z netto, co kosztowało budżet parę miliardów.

Także zaraz z kolei szybkich prędkości zejdziemy do szynobusów:)
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Powoli orientują się, że kolej 250 też by nie była dla polskich firm

No fajny fake news, kto by się spodziewał. Chyba, że wiesz lepiej, niż prezes PESA.

( ͡° ͜ʖ ͡
  • Odpowiedz
Bo żaden polski producent nie ma w ofercie pociągów z taką prędkością eksploatacyjną i co najmniej przez kilka lat nie będzie miał?

Dziwne, bo prezes PESA twierdzi co innego. Na szczęście wykopek wie lepiej. ( ͡° ͜ʖ ͡° )*:
https://wykop.pl/wpis/83218735/cpk-bekazpisu-polityka-wiecie-jaki-jest-nowy-spin-#287917779

@SKYFander:
@eduardo-garcia +3
Powoli orientują się, że kolej 250 też by nie była dla polskich firm

No fajny fake news, kto by się spodziewał. Chyba, że wiesz lepiej, niż prezes PESA.

( ͡° ͜ʖ ͡
  • Odpowiedz
@eduardo-garcia: No to gdzie ten pociąg PESY. Bo wiesz, gadanie prezesa "Myślę, że jesteśmy to w stanie osiągnąć" to na ten moment tylko gadanie. Przecież on dosłownie potwierdza to, co napisałem, czyli nikt u nas takiego pociągu gotowego nie ma, a opracowanie takiego pociągu to minimum 5 lat, a zdolność dostarczania ich to trochę dłużej. Jeżeli będzie bez poślizgów.
@barTTY

chyba że ktoś się podzieli źródłem, że jednak nie
  • Odpowiedz
Bo wiesz, gadanie prezesa "Myślę, że jesteśmy to w stanie osiągnąć" to na ten moment tylko gadanie. Przecież on dosłownie potwierdza to, co napisałem

No tak, gadanie prezesa to tylko gadanie. Nie to co świetna analiza wykopkowego eksperta, który przecież co do możliwości uczestnictwa w przetargu przedsiębiorstwa zarządzanego przez ww. prezesa, wie o wiele więcej, niż jakiś tam kolo zarządzający nim na co dzień amator ( ͡°( ͡° ͜
  • Odpowiedz
@eduardo-garcia: Moja "analiza", to stwierdzenie faktu, że pociągów 250kmh nie mamy i przez kilka lat na pewno mieć nie będziemy, co potwierdzają słow prezesa PESY. Ale wiadomo, że propagandysta twojego pokroju nie jest w stanie bazować dyskusji na faktach, tylko na emocjonalnej erystyce. Mam nadzieję, że chociaż dobrze płacą. Miłego dnia.
  • Odpowiedz
Moja "analiza", to stwierdzenie faktu, że pociągów 250kmh nie mamy i przez kilka lat na pewno mieć nie będziemy

Ach. Bo przecież nieogłoszony jeszcze przetarg wymaga zobowiązania się do dostaw na wczoraj ( ͡° ʖ̯ ͡°)

@SKYFander:
  • Odpowiedz