Wpis z mikrobloga

Co robić z wyjącymi psami w bloku?

Mirki, problem istnieje już od dobrych kilku miesięcy, jak nie dłużej. Psy nie tyle szczekają, co absolutnie WYJĄ. Problem polega na tym, że ciężko mi zlokalizować konkretne mieszkanie, bo blok jest w kształcie litery L i niestety nie dość, że jest to inne piętro, to raczej też w drugim skrzydle.

Wiem, że policja g---o może zrobić, bo jak im nie podasz konkretnego numeru mieszkania, to lol nope xD

Zrozumiałabym jeszcze, że za dnia tęsknią za właścicielem... chociaż nie, nie rozumiem, bo po to są behawioryści, aby czyjeś dwa psy nie darły się jak nakręcone sebiksy w języku szczekania. Trwa to niemal cały dzień. Chcesz odpocząć chociaż wieczorem? To nie, wilki nawet tak nie wyją o jakiejkolwiek porze.

#psiarze
duperele - Co robić z wyjącymi psami w bloku?

Mirki, problem istnieje już od dobrych...

źródło: temp_file2601509835403427547

Pobierz
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@duperele: nie bagatelizuje Twojego problemu, ale poznalem przynajmniej dwie osoby na tagu, ktore leczyly to psychotropami.
Chociaz moglo to byc multikonto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 2
@Casuel

@duperele: nie bagatelizuje Twojego problemu, ale poznalem przynajmniej dwie osoby na tagu, ktore leczyly to psychotropami.

Chociaz moglo to byc multikonto ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ale psy czy siebie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@WielkiNos: OP zadaje konkretne pytanie, a ty znów wrzucasz jakieś screeny z g---o grupek na FB? Przerasta cię jakakolwiek rzeczowa odpowiedź?

@duperele: Przy szczekania nocnym zgłaszaj naruszanie ciszy nocnej. Prędzej czy później pewnie dojdziecie z sąsiadami które to mieszkanie. Do skutku lub do znudzenia.
  • Odpowiedz
@duperele to pomysl co się dzieje jak jest osiedle domków i jak jeden pies zaczyna to mu inne wtoruja. w blokach zazwyczaj rzadko jest coś takiego. moze psy nie zawsze sa winne w 100% i nie mają wpływu na akustykę otoczenia. mam tu na myśli jakieś gole ściany (jak sasiad z dołu wyją owal lokal i był bez mebli prawie to każda rozmowa była jak jakiś hałas, to samo głośny telewizor.
  • Odpowiedz
@duperele są niby urządzenia które wydają uciążliwy dźwięk dla psa gdy ten wyje lub szczeka, tak np znajomi oduczyli swojego szczekać w bloku, nie wiem natomiast czy są one w wersji o dużej mocy by wystawić takie na balkon i zamknąć pysk kundlowi, może warto poszukać, albo założyć taki biznes ( ͡° ͜ʖ ͡°)-
  • Odpowiedz
@duperele: Może zapytaj kogoś z tego drugiego skrzydła czy też ma taki problem, że to słyszy. Ale uważaj z tym, bo psiarze potrafią być mściwi
  • Odpowiedz
@arapv: Możesz też podejść albo napisać do administracji, może już znają zagadnienie, a brakuje im właśnie zgłoszeń na policję
  • Odpowiedz
@arapv: No chyba, że udasz, że się martwisz o pjeski, to chyba najlepsza opcja, możesz nawet napuścić jaką organizację prozwierzęcą, niech sami tropią kto wyje
  • Odpowiedz