Siema. Przychodze do Was z pytaniem. Od 1,5 roku mieszkam na Filipinach i z moja dziewczyną zakładamy mały biznes polegający na handlu bambusem ( ͡°͜ʖ͡°) Szukamy nazwy pod którą zarejestrujemy punkt sprzedaży, może macie jakieś pomysły ( ͡°͜ʖ͡°) nazwa musi być po angielsku. Na razie wymyśliłem "Bamboo Bambus" ale nie wiem czy to dobra nazwa hahaha. Jeżeli wykorzystam nazwę to dla pomysłodawcy przewidziana nagroda, bambus o wartości 500 zł do odbioru u nas w punkcie ( ͡°͜ʖ͡°) #kiciochpyta #pytaniedoeksperta #handel
@arturo1983 ale wy wiecie, że prawdopodobnie wszystkie bambusy w okolicy to prawdopodobnie "ta sama roślina"? To znaczy nie wyhodowane z nasion tylko sklonowane z łodygi/liścia? Są genetycznie identyczne. A bambus równo po 120 latach od wykiełkowania kwitnie, a potem umiera - niezależnie od tego że był sklonowany, "licznik" cały czas biegnie dla wszystkich.
Pewnie nie wiesz ile lat temu wykiełkowały te sadzonki, które masz? No to będziecie mieli niespodziankę jak wam
@mk321: My będziemy skupować łodygi bambusa u okolicznych rolników i odsprzedawać je w mieście, to są bambusy do budowy m.in. ogrodzeń a nawet chatek tzw. bahay cubo
#kiciochpyta #pytaniedoeksperta #handel
Pewnie nie wiesz ile lat temu wykiełkowały te sadzonki, które masz? No to będziecie mieli niespodziankę jak wam
Banany Czikita (Chiquita)
Mirinda Bambucza (Bamboocha)
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
@Afrobiker: na puszce od piwa by wyglądało dobrze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@zagubionychromosom: może u Was (╭☞σ ͜ʖσ)╭☞