Wpis z mikrobloga

Siema. Przychodze do Was z pytaniem. Od 1,5 roku mieszkam na Filipinach i z moja dziewczyną zakładamy mały biznes polegający na handlu bambusem ( ͡° ͜ʖ ͡°) Szukamy nazwy pod którą zarejestrujemy punkt sprzedaży, może macie jakieś pomysły ( ͡° ͜ʖ ͡°) nazwa musi być po angielsku. Na razie wymyśliłem "Bamboo Bambus" ale nie wiem czy to dobra nazwa hahaha. Jeżeli wykorzystam nazwę to dla pomysłodawcy przewidziana nagroda, bambus o wartości 500 zł do odbioru u nas w punkcie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#kiciochpyta #pytaniedoeksperta #handel
  • 108
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@arturo1983 w 7 nie ma żadnego elementu bambusa. Ale 3 ma za dużo małych szczegółów jak na logo (rysy na wulkanie). Wyobraź sobie że to będzie wydrukowane na jakimś zamokniętym kartonie.
  • Odpowiedz
@arturo1983: nr 3 wygląda ładnie, bardziej ekskluzywnie. Nie idź drogą minimalistycznych logo jak nr7 (jak wszystkie korpo ostatnio) bo ludzie już tymi brzydkimi (ale praktycznymi w użyciu) logami rzygają. Ewentualnie używaj 2óch, jednego pełnego i jednego uproszczonego (tam gdzie nie da się inaczej).
  • Odpowiedz
@arturo1983

My będziemy skupować łodygi bambusa u okolicznych rolników i odsprzedawać je w mieście

A jak wszystkim rolnikom w okolicy padną bambusy w tym samym czasie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@arturo1983: ale w sensie co będziecie sprzedawać dokładnie, bambus jako materiał budowlany? Bambus jako sadzonki do ogrodu, czy produkty z bambusa? To by na pewno ułatwiło.
  • Odpowiedz
  • 0
w 7 nie ma żadnego elementu bambusa. Ale 3 ma za dużo małych szczegółów jak na logo (rysy na wulkanie). Wyobraź sobie że to będzie wydrukowane na jakimś zamokniętym kartonie.

@mk321: No rzeczywiście, nie zwróciłem nawet uwagi że tam nie ma bambusa. Dzięki, również za ocene loga nr 3
  • Odpowiedz
  • 1
nr 3 wygląda ładnie, bardziej ekskluzywnie. Nie idź drogą minimalistycznych logo jak nr7 (jak wszystkie korpo ostatnio) bo ludzie już tymi brzydkimi (ale praktycznymi w użyciu) logami rzygają. Ewentualnie używaj 2óch, jednego pełnego i jednego uproszczonego (tam gdzie nie da się inaczej).

@IluzjaWIBORu: dzięki za opinie
  • Odpowiedz
  • 0
ale w sensie co będziecie sprzedawać dokładnie, bambus jako materiał budowlany? Bambus jako sadzonki do ogrodu, czy produkty z bambusa? To by na pewno ułatwiło.

@fizzly: Bambus jako materiał budowlany
  • Odpowiedz