Wpis z mikrobloga

✨️ Mój facet to bluszcz? Związek na smyczy
Mój facet to bluszcz? Trochę denerwuje mnie jego podejście. Może nawet męczy. Chociaż problem dotyczy tylko dodatku do życia to widzę coś niepokojącego.
Chodzi o wakacje, wyjazdy. Planował późne wakacje ale wyszło tak, że ja nie mogę jechać. Powiedziałam, że sytuacja się zmieniła i żeby jechał (ma z kim, odpadłam tylko ja). On nie pojedzie. Ja nie widzę w tym żadnego sensu bo przecież nic mi się nie stanie a on mógłby odpocząć. Przecież nie jesteśmy zrośnięci.
Chciałam pojechać na weekend z koleżankami i on miał z tym problem. Dużo wcześniej też dostałam propozycję babskiego wyjazdu na kilka dni i to w gronie raczej starszym, ja byłabym najmłodsza. Ciotka i matka mojej koleżanki, wiecie plaża, jedzenie i spanie do oporu. Też był wielki problem… ostatecznie ze wszystkiego rezygnowałam i to był chyba błąd. Czy związek oznacza, że życie poza się kończy? Dla mnie to jest chore. Takie trzymanie się na smyczy. Nie wiem może to obawy, brak zaufania? Tylko, że taki związek dla mnie nie ma sensu. Próbowałam dyskutować o co chodzi ale otrzymałam tylko śliskie wyjaśnienia, że o nim nie pomyślałam.
#zwiazki

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@spirityfree: wg mnie w takiej sytuacji przynajmniej próbuje się znaleźć alternatywę, żeby mieć też okazję do wyjazdu z partnerem (skoro ewidentnie tego chce), a nie na zasadzie ja teraz nie mogę, to nie będzie wspólnego urlopu, jedź sobie sam
  • Odpowiedz
@LeVentLeCri: czas spędzają razem pewnie codziennie. Może jej nie stać teraz na wyjazdy? Albo w tej chwili coś innego jest dla niej ważne i musi się tym zająć? Wakacje i wyjazdy to nie priorytety dla każdego.
  • Odpowiedz
czas spędzają razem pewnie codziennie. Może jej nie stać teraz na wyjazdy? Albo w tej chwili coś innego jest dla niej ważne i musi się tym zająć? Wakacje i wyjazdy to nie priorytety dla każdego.

@spirityfree: może, ale takich dodatkowych okoliczności można sobie dopisać wiele. Oceniam na podstawie tego, co jest napisane. Z perspektywy opisanego faceta problem prawdopodobnie polega na tym, że nastawił się na urlop z partnerką. Widywanie się
  • Odpowiedz
@czescmampytanie Jaka to jest potrzeba partnera, że nie możesz z własną matką i ciotką jechać na weekend za miastem?
To raczej świadczy to tym, że partner ma problemy ze sobą. Jeśli po rozmowach nie ma zmiany, to ja bym się w taki związek nie pakowała, bo potem się okaże, że to się jeszcze pogłębia.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: jak on nie chce gdzieś jechać bo go to nie kreci to jego sprawa, bez sensu jak ma się męczyć. Ale od ciebie nie może wymagać,że ty będziesz jeździć tylko z nim. Niektórzy mają takie symbiotyczne związki i spoko, o ile dwóm stronom to odpowiada.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
zręczna-przyjaciółka-36: zastanawia mnie, czy serio są pary, w których kobieta czyta wykop, a mężczyzna nie. No bo jeśli twój facet miałby tu konto, to chyba nie uwzględniłabyś takich detali jak ten babski wyjazd, skoro łatwo mógłby rozpoznać, ze chodzi o was? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @LeVentLeCri już byliśmy w tym roku sami i imho wystarczy, ja i tak nie mogę. Wyjazdy weekendowe razem też już róże były.
Może jechać na wakacje ze znajomymi.

@spirytyfree tak masz rację tamte propozycje były kilka miesięcy temu a wakacje z nim to
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): On wyjechał też na dwa dni i to była impreza firmowa. Był też dwa dni na wyjeździe a było to spotkanie klasowe po latach. Wtedy jakoś nie widział problemu i jechał. Później ja miałam propozycję na weekend z koleżankami i zrobił się wielki problem. Dziwne to jest i źle się czuję jak o tym myślę.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
  • Odpowiedz
już byliśmy w tym roku sami

Wyjazdy weekendowe razem też już róże były

On wyjechał też na dwa dni i to była impreza firmowa. Był też dwa dni na wyjeździe a było to spotkanie klasowe po latach. Wtedy jakoś nie widział problemu i jechał. Później ja miałam propozycję na weekend z koleżankami i zrobił się wielki problem.

Warto takie rzeczy wspominać od razu we wpisie dla pełniejszego kontekstu, bo mają wpływ na
  • Odpowiedz
Jaka to jest potrzeba partnera, że nie możesz z własną matką i ciotką jechać na weekend za miastem?

@alfka: o to pytaj partnera OPki. poza tym tu nie chodzi o to zeby licytować czy ta potrzeba jest ważna czy nie, tylko o stosunek do nich, co ci wyjaśniła koleżanka wyżej.
  • Odpowiedz
A po salwie smiechu możesz od razu przeramowac i powiedzieć, że nie spodziewałas się że jest bluszczem i żeby sie ogarnął bo straci w twoich oczach

@mirko_anonim: w radach redpillaków odnośnie trwałych związków najgorsze jest to, że nigdy nie są w takich związkach.
  • Odpowiedz