Wpis z mikrobloga

Czy ja dobrze widzę, że teraz rynek drukarek 3D mocno przejęło bambulab i prusa? Coraz mniej widzę postów o Enderach czy innych portalowych wynalazkach. W ogóle widzę coraz mniej informacji o dłubaniu przy drukarkach. Czy na prawdę w końcu doszliśmy do momentu że drukarki 3D drukują dobrze bez wymiany driverów, hotendów i extruderów??

#druk3d #drukarki3d
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@NarciarzFarciarz: Bambus jest prawie bezobsługowy, od 2 lat nic w nim nie robiłem, nawet mi się dysza nie zatkała. A moja samoróbka po 6 latach poszła na żyletki, koniec z montowaniem drukarki, pora bawić się wydrukami :)
  • Odpowiedz
@AVE__: Well, dobrze wiedzieć, ja pożegnałem się z drukiem 3d kilka miesięcy przed premierą bambulaba. Pamiętam, że już wtedy Enderowcy wyklinali jaki to będzie szajs i w ogóle kolejna szitowa drukarka. A teraz, co drugi wydruk w necie jest z bambu xD
  • Odpowiedz
@AVE__: Well, dobrze wiedzieć, ja pożegnałem się z drukiem 3d kilka miesięcy przed premierą bambulaba. Pamiętam, że już wtedy Enderowcy wyklinali jaki to będzie szajs i w ogóle kolejna szitowa drukarka. A teraz, co drugi wydruk w necie jest z bambu xD

@NarciarzFarciarz: enderowcy to sekta xd

Pamiętam jak enderwocy próbowali przekuć wady endera 3 w zalety, że wmawiając, że s----------e tej drukarki sprawi, że się nauczysz drukować
  • Odpowiedz
@NarciarzFarciarz: jako fanatyk diy, niestety muszę stwierdzić, ze rynek przejął bambu i za nim ludzie, którzy nawet nie wiedzą jak działa drukarka...

na diy jedyne co to można wrzucać kasę w fajne rzeczy, które tylko wtajemniczonych kręcą, typu karetka po CANie, input shapery, klicky probe, pogoń za prędkością bo jednak konstrukcje są solidne itd itp...
  • Odpowiedz
@NarciarzFarciarz:
Tak.
Ta technologia dojrzała na tyle, że zaczyna wychodzić do mas.
Nie wymaga już poświęcania setek godzin, żeby osiągnąć entry level.
Jak wcześniej samochody, komputery, internet i kupa innych technologicznych przełomów.
Kupujesz, uruchamiasz
  • Odpowiedz
@NarciarzFarciarz: nawet nie że bambu lab przejął rynek czy coś, po prostu całośc poszła na tyle do przodu że dowolna drukarka za 1000zł potrafi sama się ustawić przy wydrukach i drukować w zadowalającej jakości
  • Odpowiedz