Wpis z mikrobloga

#psiarze #psy #puszekniegryzie
Zdjęcię spod przedszkola w default city, sprzed około 3-msc, psiarze urządzili szczalnie dla psów na wózkach dla dzieci.
Nowe osiedle gdzie większość mieszkańców to ludzie w okolicy 30, więc nie jest tak że obszczał to pies jakiegoś menela.
Takich psiarzy to wiecie co wiecie czym.

Uprzedzam pytania, wózki mogą tam stać, bo jest to "ogródek" przynależący do lokalu usługowego
pitapitapita - #psiarze #psy #puszekniegryzie
Zdjęcię spod przedszkola w default city...

źródło: IMG_3150

Pobierz
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pitapitapita: Dzisiaj podczas grabienia liści młody koleś podczas spaceru ze swoim pimpkiem ze schroniska specjalnie puścił psa by szczał na pozbierane kupki liści, mi by było wstyd tak puścić zwierzę z szacunku do drugiego człowieka.
  • Odpowiedz
@pitapitapita: Degeneracja całkowita. Na moim osiedlu nieco podobna sytuacja - została urządzona rabata przy budynku, ludzie którzy ją robili naprawdę wykonali kawał dobrej roboty zrobili fajne ziemne grządki obudowane drewnem i poustawiali drzewka w donicach, nasadzili dużo ciekawych roślin. Oczywiście wystarczyło że przyszedł wieczór, a potem ranek żeby psiarze swoimi pupilami poobszczywali donice, rozkopali nabrzeża rabaty zasypując ziemią przylegający chodnik i robiąc ogromny syf. Jednym słowem 0 poszanowania dla czyjejś
  • Odpowiedz
  • 33
@pitapitapita: bardzo dobry post. Zidiociali psiarze na wykopie próbują przekierować całą dyskusję na niebezpieczne rasy, żeby odwrócić uwagę jaki chlew w przestrzeni publicznej robią wszystkie psy.
  • Odpowiedz
@arapv reee dzik też sra w lesie i nikt nie krzyczy reeee psia kupa to naturalny nawóz aeeeee nie podoba się to nie patrz aaaaeeeeeeeee

Taki obraz debili bez mózgu z psami. Niestety, ale to nie pies winny, a właściciel
  • Odpowiedz
@pitapitapita: psiarze to podludzie

Kiedyś na osiedlowej grupce ktoś poprosił by psy nie szczały na elewację to jakie oburzenie. A jak napisałem że mają wyprowadzać te kundle do psich toalet to dopiero kwik - bo przecież oni mają za daleko xD

No to skoro wiesz że masz za daleko to nie bierzesz kundla = proste.

Poznań ma kilka psich toalet i IMO należy zmienić prawo tak by pies mógł się
  • Odpowiedz
  • 3
@Xuzoun Na zachodzie już niektóre państwa mają przepisy że jak pies naszczy na chodniku to trzeba to zmyć wodą (ibta wodę psiarz ma mieć że sobą).
  • Odpowiedz
@Yans_Zoon: i nie ma żadnego monitoringu? Żodyn nie ma znajomego prawnika, który nawet odpłatnie (ściepa wszystkich co przy tym robili) wyśle pismo o zadośćuczynienie z pismem przedstępnym sądowym czy jak się zwie to pismo tuż przed wszczęciem sprawy w sądzie? Przecież takie wpisy tak mnie triggerują, że to masakra. Bo taka k-----a mnie bierze od tych psiarzy wszelkiej maści (na jednego normalnego właściciela musi przypadać z 10 zrypanych mózgowo chyba).
  • Odpowiedz
No właśnie nie ma monitoringu :/. Jedyna szansa to złapać na gorącym uczynku. Przykre jest to że niektórzy ludzie traktują przestrzeń wspólną jak wychodek, a po załatwieniu sprawy uważają że problem ich już nie dotyczy i po prostu oddalają się z miejsca zdarzenia.
  • Odpowiedz