Wpis z mikrobloga

• 39
@Vaclav ale gdzie tu beka?

Jak widzisz taką kartkę to na 100% przedsiębiorca to konfederata albo inny pajac. A jak on to znaczy, że na prawo i lewo próbuje oszukać na podatkach. Zanim zaczniesz płakać to on oszukuje nas (wszystkich obywateli), a nie państwo samo w sobie.
  • Odpowiedz
via Android
  • 5
@solejukowski
No to zwracaj uwagę czy dostaniesz paragon, ale nie sugeruj, że ktoś jest oszustem na "chłopski rozum" ( ͡º ͜ʖ͡º)

No i dalej możesz tam zapłacić kartą, nikt nie broni.
  • Odpowiedz
No to zwracaj uwagę czy dostaniesz paragon, ale nie sugeruj, że ktoś jest oszustem na "chłopski rozum" ( ͡º ͜ʖ͡º)

@Vaclav: ale w sensie jakie benefity ta osoba ma ze płatność jest gotówką? I tak musi jechać do banku wpłacić te pieniadze, musi to w miare czesto robic a nie raz na miesiac wozic ze soba 150 tys w gotówce utarg z całego miesiąca albo
  • Odpowiedz
@Vaclav: o nie biedny pciembjorca nie radzi sobie z prowizją operatora terminala xD
TO NIECH PAKUJE MANDŻUR I ZAMYKA TEN KRAM xDDD
To g---o a nie działalność, skoro rozwala go śmieszna prowizja za kartę.
  • Odpowiedz
@Vaclav: Niestety, trochę to śmierdzi próbą robienia walów. Ciekawe czy pozwalają blikiem, który wszak jest naszym polskim wynalazkiem.
  • Odpowiedz
@Vaclav: ale gdzie tu oszustwo podatkowe ?

tu chodzi o formę płątności, o ile dostajesz paragon / fakture do obu jest dalej ok a pośrednikom faktycznie momentami w dupach się przewraca
  • Odpowiedz
@talmudyczny_triumfalizm @solejukowski @Ka4az
Mam kilka sklepów. Nie w Polsce! Za płatności kartą płacę prowizję i wynosi ona mniej więcej w zależności ile było transakcji w miesiącu od 700 do 1500€ miesięcznie za jeden sklep!
Myślę że żaden z was nie chciałby oddawać takich pieniędzy nikomu z własnej nieprzymuszonej woli.
U mnie fizycznie nie ma możliwości oszukiwać na braku paragonu. A nawet jakby się dało to mam w dupie kombinowanie
  • Odpowiedz
@freeszpak: "Za nic" xDDD Ojjjj biedny pan pciembjorca dociskany 1% czy nawet mniej za płatność kartą, akurat ten 1% mu brakuje do raty leasingu pewnie xD

Poszedłbym i kupił jedną kajzerkę żeby zapłacić kartą xd
  • Odpowiedz
@tellet: akurat jedna kajzerke kazdy ma w dupie ale jak masz sprzedaz na 10tys na niskiej marzy to szkoda oddawac stowe posrednikowi. Chociaz wtedy sprzedaz robi się na normalny przelew i jest najwygodniej. Nie rozumiem obuzenia.
  • Odpowiedz