Wpis z mikrobloga

#rowery #rower #mtb Czy wymiana oleju, uszczelek, w takim amortyzatorze jest możliwa do zrobienia w domu? Mam narzędzia, ogarniam auta także z takim czyms powinienem sobie poradzić? Chodzi o wymianę uszczelek (mam nowe, oryginalne) oraz oleju.
Kwestia tego czy to jest bezpieczne? Cisnienia tam nie ma aby?
Rock Shox boxxer 2014
agareas - #rowery #rower #mtb Czy wymiana oleju, uszczelek, w takim amortyzatorze jes...

źródło: d701a9274084b74bad3fbf4ec083

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Cisnienia tam nie ma aby?

@agareas: Jeśli "nabity" to jest( ͡~ ͜ʖ ͡°) Dlatego trzeba je wcześniej "wypuścić".
Jak masz narzędzia, oleje, smary, części zamienne, trochę umiejętności i samozaparcia to zrobisz serwis w domu.
Jest mnóstwo poradników na jewtube jak to zrobić. Nawet rockshox ma instrukcję na swojej stronie.
  • Odpowiedz
  • 0
@melba: Wydaje mi się, że ten jest na sprężynie. Ale cieknie lekko olej, stad decyzja o naprawie.

Czyli mogę śmiało działać jak nie jest powietrzny ?
  • Odpowiedz
  • 1
@agareas Jak wyżej, RS udostępnia wszystkie instrukcje i składa się to jak lego, jedyne na co uważaj to pomierz I zapisz sobie stare uszczelki jak je zadejmujesz bo nie nauczyli się ich opisywać i jak kupisz nowy zestaw to nie jest oczywiste co gdzie idzie. Ciśnienie tam jest w lewej ladze, spuść je ale na wszelki wypadek miej okulary bo masz dwie komory i kontrolę tylko nad górną. Wybuchnąć nie wybuchnie
  • Odpowiedz