Wpis z mikrobloga

Zawsze ogarnia mnie uśmiech jak przypomnę sobie jak w takim 2015 roku różnego rodzaju wtedy wannabe programiści kamilki robili memy tego typu w przerwie pomiędzy uczeniem się do 3 w nocy całek i matematyki dyskretnej, nie mając przy tym za wiele życia towarzyskiego. Ta wszechmocna dumna, że ja jestem kimś! Jestem clever boy! No ja to milioner zaraz będę, nie to co te humany i laski po europeistyce.

W tym samym czasie taka Karolina na europeistyce: impreza co weekend, mnóstwo alkoholu i wyjazdów, festiwale, erasmusy. Czasem w ciągu tygodnia wykręciła taki body count jaki taki cuck programista kamilek do końca życia nie wykręci i to przy założeniu że zacznie chodzić na divy xD

Po kilku latach spotykają się w tej samej firmie i taka Karolina wspólnie z Oskarem po kulturoznawstwie pomiatają w sprintach kamilkiem, który codziennie musi przed nimi błaźnić się na daily xD Okej zarabiają trochę mniej na rękę niż kamilek, ale mają umowę o pracę, benefity no i przede wszystkim życie poza pracą xD Kuce myślały że Boga samego za nogi złapali bo dostawi się na polibudę, a tu żyćko zweryfikowało xD

Sorry not sorry. Ale co się pośmiały programersy w 2k15 przy takich memach to ich xDD

#programista15k #pracait #korposwiat #programowanie
KundelekPaniMagdaleny - Zawsze ogarnia mnie uśmiech jak przypomnę sobie jak w takim 2...

źródło: 82f1386804_zazwyczaj_nie_rozmawiam_ze_studentami_europeistyki

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@xxx_JOBOL_PL_xxx: w 2015 nie było aż takich kokosów, ja zaczynałem jako stażysta i miałem z 1500 zł na rękę.
dopiero może po 2018, ale dokładnie nie pamiętam tak zarobki wystrzeliły. pamiętam tylko że kiedyś wcale zarobki nie były super, nie było też pracy zdalnej prawie w ogóle więc byłeś uzależniony od tego gdzie mieszkałeś

ja pracowałem normalnie za 3-4 tysiące na rękę przez jakiś czas jako juniorek

beka bo nie jestem wstanie przypomnieć
  • Odpowiedz
@Pasterz30: Dochodzi 20:00 więc zaraz demo z klientem z USA. Więc lepiej szykuj się do sesji Q&A a nie na wykopie siedzisz. Chcesz w poniedziałek na daily o------l dostać na dzień dobry od PMki (która swoją drogą właśnie szykuje się z koleżankami na imprezę)?
  • Odpowiedz
@tubkas12: ja w 2015 miałem 5-6k na rękę i potwierdzam co piszesz o poziomie życia wtedy za tę kasę, też wtedy o pracę wcale nie było łatwo. By złapać tę robotę musiałem wysłać mnóstwo CV i odbyć wiele rozmów z pytaniami „jakim rodzajem pizzy chciałbyś być”
Wzrost pensji zaczął się tak od 2017 od tego czasu zarobki poszły mi o kilkaset procent w górę ( ͡° ͜ʖ ͡
  • Odpowiedz