Aktywne Wpisy

tesknilam_ +122
Nauczyciele często powtarzali, że w dorosłym życiu będzie nam brakować szkoły i życia bez obowiązków. No i tak powiem szczerze, że już to dorosłe życie, mimo że trudne, jest i tak lepsze dla mnie niż katorga którą przeżywałam w podstawówce czy w LO.
Sztuczne znajomości, codzienny stres którego nie umiem porównać do żadnego innego, prac domowe, no i wiek, w którym inaczej postrzega się rzeczywistość. A Wy jak macie z tym? #
Sztuczne znajomości, codzienny stres którego nie umiem porównać do żadnego innego, prac domowe, no i wiek, w którym inaczej postrzega się rzeczywistość. A Wy jak macie z tym? #

ogurkiszony75 +184
źródło: temp_file6364110403219876580
Pobierz

#przemyslenia #nieruchomosci #polska
Osobna kuchnia nie ma najmniejszego sensu.
@goferek: Tak samo jak osobny kibel i łazienka co nie?
@czerstwy_swierszcz: Bo w salonie spali staży na kanapie. Zresztą mieszkam w płycie w której w------o ścianę pomiędzy salonem i kuchnią i uważam to za spoko kompromis. Tzn oczywiście chcialbym mieć osobną kuchnię ale nie taką w formacie 2m x 1,5m tylko pełnowymiarową.
Teraz zaprojektowałem sobie przestrzeń dzienną około 40 m2 i nawet mnie nie kusi, by zamykać kuchnię w osobnym pomieszczeniu. To już nie te czasy, gdy każde pomieszczenie musiało mieć drzwi, bo ludzie koczowali na zbyt małym metrażu w każdym możliwym zakamarku mieszkania.
Zalety?
- Brak zapachów, no ale to chyba oczywiste
- brak dźwięków np. smażenia (no zagłuszy ci to
@Tagliacozzo: zapach praktycznie zaraz znika, chyba, że masz kiepską wentylację
@MrPr0h: Przypominam, że Polacy kupują mieszkania o średniej wielkości 51,9 m.kw XDD Ja nie wiem, czy wam płacą, czy naprawdę jesteście tak głupi żeby tego bronić?
https://biznes.pap.pl/wiadomosci/nieruchomosci/sredni-metraz-nowego-mieszkania-w-i-polroczu-wyniosl-519-m-kw-gus#:~:text=%C5%9Arednia%20powierzchnia%20mieszkania%20w%20budynkach%20jednorodzinnych%20wynios%C5%82a%20131%2C9%20m,budynkach%20wielorodzinnych%20%E2%80%93%2052%2C0.
@Tagliacozzo: W tej ubóstwianej przez wykop wielkiej płycie gdzie osobna kuchnia to de facto standard j---e praktycznie zawsze w niedziele obiadami na klatce xD
Ta osobna kuchnia to może mieć sens przy domu 100mkw+ z jakimś zajebistym okapem podłączonym do wentylacji, jak masz klite deweloperską 40mkw to zapach ryby albo smażenia i tak będzie się unosił po mieszkaniu xD
@Atomic_Cookie: No ale właśnie o tym mówię, jak nie masz miejsca to salonokuchnia jest lepsza, ale jakbym mial dom 100mk+ to bym robił osobno