Wpis z mikrobloga

Odcinek 2.
Zaczynamy zatem proces odbudowy. W telegraficznym skrócie:
- Alfa sprowadzona ze stanów w stanie mocno słabym
- przed rozbiórką udało się odpalić
- nie jeździło, nie skręcało, nie hamowało. Uszkodzona przekładnia kierownicza, betonowy pedał zarówno hamulca, jak i sprzęgła.

Prace wykonane: rozbiórka, piaskowanie, ocena strat, wycinanie całkowicie zgnitych elementów

Roboczogodziny = 12
Kasa : 9200zł (będę podawał wszystkie koszty bez zakupu pojazdu)
Pieniądze wydane na transport, cło, opłaty portowe, parking, oraz piaskownie, lakier epoksydowy do podkładu.

#gtv1750 #samochody #hobby #motoryzacja #diy #remontujzwykopem
xxMAXIMxx - Odcinek 2.
Zaczynamy zatem proces odbudowy. W telegraficznym skrócie:
- A...

źródło: 20250808_124131

Pobierz
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

dla mnie od alfy większość będzie ciekawsza, choćby nawet mustang ;)

@pit010:

Nie chciałbym zabrzmieć nieuprzejmie, ale wydaje mi się, że nie bardzo wiesz, o jakiej Alfie mówisz ( ͡º ͜ʖ͡º)

Ale oczywiście gusta są różne.
  • Odpowiedz
  • 59
@pit010: No to mamy odmienne podejście do motoryzacji amerykańskiej. Tam auta zasadniczo klepane były na jedno kopyto przez dobre 60 lat. V8 z przodu, kanty, z tyłu sztywny most na piórze. Koniec. Europejska motoryzacja jest dużo bardziej zróżnicowana, styl jest zupełnie odmienny. Dzięki bogactwu i towarowi eksportowemu i lepszemu klimatowi, właśnie dlatego łatwiej jest coś fajnego europejskiego znaleźć tam. Poza tym ceny jeszcze nie oszalały jak u Nas.

p.s. po
  • Odpowiedz
  • 1
@xxMAXIMxx i tal bym chcial.dostac karoserie na warsztat, kiedy mam robic kompletna blacharke, a nie bez piaskowania, a pozniej szlifuj to wszystko, syfu od groma, szukaj korozji, a idz pan fchuj ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@kasztan00: zabrzmiałeś całkiem uprzejmie, doceniam :) faktycznie nie bardzo wiedziałem, więc zerknąłem na zdjęcia i faktycznie w nadwoziu od @xxMAXIMxx wygląda całkiem ładnie, ale mimo wszystko te kanciate amerykańce V8 typu charger, challenger, malibu sport, mustang shelby i inne z lat 60-70 jakoś bardziej mi się podobają. Może dlatego, że są jeszcze bardziej egzotyczne, albo przypominają młodzieńcze marzenia ze starych amerykańskich filmów, gdzie u nas królował maluch i polonez.
  • Odpowiedz
dlaczego wybór padł na alfe? ze stanów można nieco ciekawsze wozy sprowadzić (w mojej ocenie)

niech zgadnę. Jakieś Mustangi co to nie potrafią skręcać i są chodzącym napisem "nie znam się na motoryzacji, ale bardzo bym chciał, żeby ludzie myśleli, że się znam"?

@pit010:
  • Odpowiedz
@xxMAXIMxx: widziałem taką we włoszech na ichniejszych czarnych tablicach, no cudo, piękne linie i świetny silnik, będę obserwował robotę. Z ciekawości, gdzie robisz, to Twój warsztat?
  • Odpowiedz