Wpis z mikrobloga

@somskia: TT to tą jeszcze płotki, musisz wejść na Linkedin i czasem posłuchać ten pseudointeligencki, biznesowy bełkot jacy niektórzy tam uprawiają niczym przywódcy duchowi. Ja to czase mam ogromne*JAPERDOLE*
  • Odpowiedz
@somskia: siedze w branzy marketingowej, najbardziej r-----------a mnie 20 letni kolcze biznesu z meszkiem i pryszczami na mordzie. tacy goscie nagrywaja content o tym jak prowadzic biznes i sprzedawac, a w zyciu nie prowadzili zadnego biznesu, naogladali sie za to innych kolczow takich jak oni i teraz sprzedaja szkolenia xdd
  • Odpowiedz
@somskia: Nie rozumiem tego napisu. Właśnie znajdz rozwiazanie czyjegos problemu i sprzedawaj produkt. Po co masz sie pozbywac know how i jednorazowo zarobic za co na czym mozesz zarabiac dlugofalowo xD w dodatku sprzedaz produktu jest skalowalna

Chyba, ze tam chodzi o licencjonowanie, ale wątpię, ze taki normik ogarnia temat na tyle
  • Odpowiedz
@somskia:

2 sprzedawaj rozwiazanie a nie sam produkt

wtf, czy sprzedaż rozwiazania (rozumiem przez to sposobu na zrobienie produktu lub rozwiazania problemu) nie powoduje że ktoś drugi raz nie potrzebuje nas bo już sobie ogarnie sam, zamiast sprzedać produkt (lub w formie usługi np coś naprawić) to klienta nadal nie zna rozwiazania dlatego kolejnym razem nadal nas potrzebuje?

coś źle rozumiem czy gościu sobie trolluje?
  • Odpowiedz